Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
 

Nekton Šproty uzené výběrové v rostlinném oleji 160 g

 

Uzené šproty patří mezi tradiční delikatesy. Můžete si je dopřát kdykoliv během dne, nebo třeba večer u televize místo ne tak zdravých brambůrků. 

PALM, GLUTEN, GMO_1

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
3.5.2024
39 Kč / ks
35 Kč bez DPH
   
Značka Nekton
Kategorie Ostatní ryby
 

nekton výběrové uzené šproty naložené v rostlinném oleji

Uzené šproty patří mezi tradiční delikatesy. Můžete si je dopřát kdykoliv během dne, nebo třeba večer u televize místo ne tak zdravých brambůrků. 

Šprot obecný je malá ryba z čeledi sleďovitých. Dorůstá do maximální délky 16 cm, ale lovena je většinou ve velikosti 8-12 centimetrů. Lovena je převážně v Baltském moři a jsou to právě pobaltské země, kde je dlouhá tradice výroby uzených šprotů, které jsou i u nás populární a zdravou delikatesou.

Šprot, který se dostane do konzervy, je většinou něco málo přes rok starý a díky tomu, že se krmí planktonem a má rychlý přírůstek masa, na něho nemá případné znečištění moře velký vliv.

Šproty mají ve svém mase vysoký obsah bílkovin – 18.5 gramu na 100 gramů masa a velký obsah omega 3 mastných kyselin - 2,2 g na 100 gramů.

Složení

Šprot obecný (Sprattus sprattus) - uzený 70%, řepkový olej 28%, jedlá sůl.

Sterilovaná rybí konzerva. Hmotnost pevného podílu je 112 g.

Produkt mořského rybolovu (vlečné sítě).

Výživové údaje na 100 g
Energie 1261 kJ / 305 kcal
Tuky 27,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy 0,0 g
    z toho cukry 0,0 g
Bílkoviny 15,0 g
Sůl 2,0 g
Omega-3 mastné kyseliny 4,7 g

Skladování

Skladujte a uchovávejte při teplotě od 2°C do 28°C. Po otevření uchovávejte při teplotě do 6°C a spotřebujte do 24 hodin.

Země původu

 Lotyšsko


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: