Popis
DÁRKOVÁ SADA chilli koření
Kompletní sadu 12 chilli prášků ve stylovém stojánku, který musí mít každý milovník pálivého ve své kuchyni. Ampulky s rozloženým stojánkem jsou zabaleny do krabičky včetně brožury, která obsahuje popis jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti.
Dárková sada obsahuje
Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. ![]() |
Trinidad Scorpion Moruga prášek 10 g Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila.
|
Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).
|
Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).
|
Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší.
|
Birds Eye prášek 10 g Chilli papričky jsou velmi ostré, velké asi 1–2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000–100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů.
|
Chipotle nebo také Chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.
|
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
|
Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
|
Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně-sladkou chuť, s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko.
|
Pasilla chilli prášek 10 g Pasilla chilli nebo také Negro chilli je sušená forma chilli papriček Chilaca, rodu Capsicum Annuum. Pocházejí z Mexica, kde jeho název znamená "malá hrozinka" a jsou důležitou součástí místní kuchyně. Spolu s papričkami Ancho a Mulato tvoří tzv. "Svatou trojici" (Holly trinity) chilli papriček, které se používají k přípravě tradiční mole omáčky.
|
Kashmiri chilli prášek 10 g Paprička Kashmiri vás zaujme především svou jasně rudou barvou, pro kterou je vysoce žádaná. Pochází z Indie a má mírnější pálivostí okolo 5,000 - 10,000 SHU. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7-10 cm se špičatým koncem. V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.