Popis
Nepražené pekanové ořechy
Naše pekanové oříšky jsou čistě přírodní, neprošly pražením, ani nejsou solené. Mají výbornou chuť připomínající vlašský ořechy, ale jsou jemnější a sladší. Věděli jste, že pouhých 10 pekanových ořechů pokryje jednu třetinu doporučené denní dávky zinku?
Pekanové oříšky můžete použít do slaných i sladkých receptů. Ráno si je nezapomeňte přimíchat do snídaňové kaše. Nezapomeňte na ně ani při pečení domácího müsli a RAW tyčinek. Ozdobte jimi zákusky, ořechové dorty či nákypy. V létě se osvěžte vynikající domácí zmrzlinou, posypanou kousky pekanových ořechů. Anebo je vytáhněte z obalu a vychutnejte si je jen tak samotné.
Co obsahují pekanové ořechy
Ze 70% tvoří oříšky tuk a jde o nejvyšší procento ze všech oříšků. Tuky tvoří zejména nenasycené mastné kyseliny, včetně omega 3. 10% pak tvoří bílkoviny a dalších 10% vláknina, která je důležitá pro správné zažívání. Jsou bohaté na provitamín A, B1, B5, B9. Jsou zásobárnou draslíku, vápníku, železa, hořčíku, fosforu, manganu i zinku.
odkud pekany pocházejí
Ořechovec pekanový je mohutný strom, který se rozšířil z původní Severní a části jižní Ameriky i do jižní Afriky, Austrálie, Číny, Francie, Izraele, Španělska a řady dalších zemí. Roste až do neuvěřitelných 50 metrů a kmen může mít průměr i 2 metry.
Plod tvoří slupka, která mění postupně barvu ze zelené na hnědou. Při dozrání plodu se slupka otevírá. Pod slupkou je skořápka, ve které je semínko. To známe jako pekanový oříšek. Z jednoho stromu lze v říjnu sklidit okolo 200 – 450 kg plodů.
Složení
Jádra pekanových ořechů 100%
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2970 kJ / 271 kcal |
Tuky | 72,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,2 g |
Sacharidy | 4,3 g |
z toho cukry | 4,0 g |
Bílkoviny | 9,2 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
USA
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.