Popis
Pesto z hub Shiitake
Shiitake houby jsme táhle povařili v naší teriyaki omáčce, přidali skořici, badyán, mořskou řasu, malé kousky kešu oříšků, ale také čerstvý zázvor a trochu třtinového cukru.
Díky vybraným ingrediencím je pesto shiitake výrazné natolik, že už ho stačí pouze namazat na pečivo, přimíchat do vývaru nebo v něm marinovat tofu či maso. Díky pestu budete mít při pojídání naservírovaného jídla pocit, jako by vám ho servírovala přímo kuchařka Chili Ta.
Hutný shiitake vývar
Recept na Hutný shiitake vývar ve spolupráci Živina & ChiliTa do 15 minut.
Složení
Slunečnicový olej, teriyaki rozvar (sójová omáčka Kikkoman (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), cukr třtinový, rýžové víno Mirin (lepkavá rýže, voda, rýže, výtažek z citrónu), voda, zázvor, mořská řasa, skořice, badyán), kešu oříšky (14 %), shiitake houby sušené (3,8 %), limetková šťáva, rozmarýn. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2188 kJ / 530 kcal |
Tuky | 47,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,6 g |
Sacharidy | 19,0 g |
z toho cukry | 12,0 g |
Bílkoviny | 4,6 g |
Sůl | 3,2 g |
Skladování
Skladujte mimo sluneční záření při pokojové teplotě, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 4 dnů.
Země původu
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.