Rýže Basmati Tilda 5 kg

 

Na jižních svazích Himalájí je pěstována vysoce kvalitní dlouhozrnná čistá rýže Basmati Tilda. Má nadýchanou strukturu, oříškové aroma a výjimečnou chuť. Rýže Basmati Tilda je vhodná jako příloha, součást salátů i jako hlavní chod. Značka Tilda je TOP značkou mezi rýžemi Basmati.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Momentálně nedostupné
525 Kč / ks
457 Kč / ks bez DPH
Značka Tilda
Kategorie Rýže
Položka byla vyprodána...
 

Rýže pure basmati tilda 

Jestli toužíte po exkluzivní rýži, tak rýže Basmati Tilda je to pravé. Anglická společnost Tilda s dlouholetou tradicí, je zárukou top kvality této rýže. A její dokonalá oříšková vůně i perfektní chuť, díky níž získala první příčku v kvalitě, to jen dokazuje.

Rýže Basmati Tilda pochází z jižních svazů Himalájí na území Pákistánu a Indie. Vynikající klimatické podmínky a zalévání vodou z tajících ledovců zajišťují její jedinečnou chuť i aroma. Je přirozeně bezlepková, je vhodná při dietním stravování a ocení ji i sportovci pro její lehkou stravitelnost a nutriční hodnoty.

Rýži Basmati Tilda můžete použít do indické, asijské či evropské kuchyně, ať už jako hlavní chod v podobě rizota nebo jako přílohu k různým masům či rybám. Při přípravě je důležité dodržet správný postup, aby byla rýže po uvaření nadýchaná a nelepila se.

O značce Tilda

Tilda byla založena v Londýně počátkem 70. let. Název společnosti je kombinací zakladatelů dcer Tila a Daksha. První basmati rýže byly představeny ve velkých pytlech pro všechny, kteří hledali aromatickou basmati rýži, která byla v 70. letech převážně ve Velké Británii. Tilda dnes nabízí širokou škálu produktů, které se používají v různých koutech světa. Od Jamajky, Pákistánu, Afriky, Kantonu až zpět na Brick Lane v Londýně.

Příprava

1) Základem správné přípravy je důkladné propláchnutí. Tím rýži zbavíte škrobu, který stojí za lepivostí rýže. Rýži propláchněte tedy několikrát, dokud voda nebude čirá.
Pár kapek octa do hrnce před vařením může také snížit lepivost.

2) Správná příprava rýže Basmati je dušení, ne vaření. Proto na jeden díl rýže připadají dva díly vody, ne více. Vodu v hrnci již osolte, přidejte rýže a duste.

3) Těsně před bodem varu hrnec utěsněte hliníkovou folií, kterou zahnete pod vrchní okraj hrnce a překryjete poklicí. Takto zajistíte, že hrnec bude dokonale utěsněný a nebude z něj unikat pára.

4) Rýži duste 15 minut na nejnižší teplotě. Poté hrnec umístěte mimo sporák a 5 minut nechte dojít.

5) Sundejte z hrnce fólii a rýži vidličkou promíchejte, tím jí ještě dodáte na nadýchanosti. A vynikající rýži můžete podávat nebo s ní pracovat dále. Dobrou chuť!

Složení

100% Rýže Basmati

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákisán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MT Avatar autora | 15.8.2020
Nejlepší rýže :)
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE