Moc Vám všem děkujeme za obrovský zájem o naše produkty. Usilovně pracujeme na expedici všech objednávek, ale i přes to může dojít ke zpoždění o 1-2 dny než je avizováno.
 

Semix Klíčená pohanka lupínky 220 g

 

Klíčené pohankové lupínky mají lepší stravitelnost a zvýšenou výživovou hodnotu ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v pohance zvyšuje obsah vlákniny.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
6.12.2021
59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
   
Značka SEMIX
Kategorie Luštěninové výrobky
 

lupínky z naklíčené pohanky

Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v pohance zvyšuje obsah vlákniny.

Lupínky jsou jemné, křupavé a voní jemně po ořeších. Pohanka totiž klíčením ztrácí svou typickou pachuť. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci - ideální do jogurtů, moučníků či pomazánek.

Výroba klíčených produktů

1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí
2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme
6. balení - balíme do spolehlivých doypacků

Složení

Lupínky z naklíčené pohanky sušené

Výživové údaje na 100 g
Energie 1648 kJ / 389 kcal
Tuky 3,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
Sacharidy 74,0 g
    z toho cukry 0,6 g
Vláknina 3,8
Bílkoviny 14,0 g
Sůl 0,01 g

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu.

VYROBENO: Česká republika


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE