Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
 

Semix Klíčené hrachové lupínky 300 g

 

Lupínky z naklíčeného hrachu sušené bez lepku jsou lépe stravitelné a mají vyšší výživovou hodnotu ve srovnání s nenaklíčeným zrnem a vysoký obsah bílkovin.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Momentálně nedostupné
89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
Značka SEMIX
Kategorie Luštěninové výrobky
Položka byla vyprodána...
 

Klíčené hrachové lupínky

Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v hrachu zvyšuje obsah vlákniny.

Lupínky jsou jemné, křupavé a vhodné k okamžité konzumaci. Ideální do salátů, pomazánek a hotových jídel.

Výroba klíčených produktů

1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí
2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme
6. balení - balíme do spolehlivých doypacků

Složení

Lupínky z naklíčeného zeleného hrachu sušené.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1435 kJ / 341 kcal
Tuky 1,9 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 49,0 g
    z toho cukry 4,6 g
Vláknina 21,0 g
Bílkoviny 22,0 g
Sůl 0,02 g

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu.

VYROBENO: Česká republika


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: