Rajčata sušená na slunci (Itálie)

2 hodnocení
 

Tyto sušená rajčata (pomodori secchi) z čistého prostředí jižní Itálie jsou opravdovou delikatesou. Právem můžeme říct, že to jsou nejchutnější sušená rajčata, která jsme kdy ochutnali. Jedná se o odrůdu San Marzano, která je gurmány považována za špičku mezi rajčaty, která jsou vhodná na sušení.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 89 Kč / ks
od 77 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie 100% Sušené ovoce
Zvolte variantu
RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO Množství: 250 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 26.7.2019
89 Kč / ks
77 Kč bez DPH
   
RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 26.7.2019
167 Kč / ks
145 Kč bez DPH
   
RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO Množství: 1000 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 26.7.2019
314 Kč / ks
273 Kč bez DPH
   
 

POMODORI SECCHI - san marzano BEz přidaného cukru a SO2

Mysleli jste si, že sušená rajčata jsou pouhou přísadou do každé kuchyně, aniž by měla jakoukoliv přidanou hodnotu? V tom případě jste se krutě mýlili. Sušená rajčata nejenže skvěle chutnají, ale skrývají v sobě také veliké množství různých zdraví prospěšných látek, z kterých bude vaše tělo výborně profitovat.

Možná si řeknete, proč byste měli používat místo rajčat čerstvých rajčata sušená. Odpověď je poměrně prostá – nejenže mají svou naprosto specifickou a velmi výraznou chuť, také si však zachovávají naprostou většinu zdraví prospěšných látek, které nalezneme v běžných rajčatech. Ta jsou však mnohdy ošetřována nešetrnými pesticidy, nemají příjemnou chuť, a zejména mimo sezonu se dá říct, že se jedná o rajčata zrající v kamionech. Nic z toho u rajčat sušených neplatí. Na jedno kilo takovýchto rajčat padne až 14 kilogramů čerstvých. Pro tělo významné látky však i přes tento nepoměr v rajčatech zůstávají. Jedná se zejména o lykopen, který má na naše tělo podobný efekt jako betakaroten.

Rajčata sušená na slunci San Marzano

Odrůda San Marzano

San Marzano má oválný, paprikový tvar a obsahuje méně vody oproti nám známým rajčatům. Má nasládlou chuť a výraznou červenou barvu. Naše sušená rajčata jsou právě této odrůdy a pocházejí z čistého prostředí jižní Itálie -  region Puglia, oblast Salento. Většina práce, spojená se sušením těchto rajčat je čistě ruční. Jsou ručně krájená a prosolená mořskou solí. Poté se nakrájená rajčata rozprostřou na velká síta a suší se po dobu několika dní. Tyto rajčata nejsou již dále konzervována, ani doslazována, je to čistě přírodní produkt. Při sušení ztratí rajčata až 93 procent své hmotnosti, proto již 100g sušených rajčat je pěkná porce rajčat.

Sušená rajčata použití

  • vhodné pro přímou konzumaci 
  • do těstovin (například spaghetti nebo pasta pomodoro)
  • delikatesní přísada na domácí pizzu
  • velikou lahůdkou ve využití sušených rajčat je jejich naložení do směsi kvalitního oleje a bylinek (např. bazalka, rozmarýn, tymián, sušené chilli nebo třeba česnek)
  • do zeleninových salátů, předkrmů, dresingů, marinád
  • rozmixovat do pomazánek
  • do omáček, polévek a pod maso
  • k nakládanému sýru

Pomodori secchi jsou vhodné pro použití ve studené i teplé kuchyni. Každý, kdo někdy sušená rajčata ochutnal, ví, že na dochucení pokrmu stačí i jen jejich malá špetka. Používají se do pokrmů s těstovinami, do salátů, dají se konzumovat i samotná. Receptů se sušenými rajčaty je zkrátka tolik, že nemá smysl je všechny vyjmenovávat – každý si v jejich plejádě nalezne ten ideální. Zapomeňte tedy na předsudky – čerstvý neznamená vždycky lepší. A sušená rajčata jsou toho jasným důkazem.

Správná příprava sušených rajčat

Pokud nemáte sušená rajčata skladována v oleji, je zapotřebí je před použitím namočit např. do teplé vody po dobu 30 minut dokud nezvláční a nezměknou. Vodu, ve které byla sušená rajčata máčena využijeme na podlévání při vaření. Pokud budete trochu kreativnější, můžete sušená rajčata máčet také ve víně, vývaru nebo také v oleji. Do oleje však namáčíme 1 - 2 dny před zpracováním.

Solte s rozvahou

Se solí to ve výsledných pokrmech moc nepřeháníme, neboť již sušená rajčata v sobě sůl obsahují. Napřed ochutnáme a pokud se nám zdá výsledný pokrm málo slaný tak podle potřeby dosolíme.

Složení

Sušená rajčata, mořská sůl

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota:         654 kJ/154 kcal
Tuky (g):  0,9g
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,26g
Sacharidy (g): 29,6g
z toho cukry (g):   21,4g
Bílkoviny (g): 6,9g
Sůl (g): 18,65g

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
5,0 2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO
5
RK Avatar autora | 16.11.2018
Výborné slané sušené rajčata nádherně čerstvé a měkké doporučuji ..
RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO RAJČATA POMODORI SECCHI SAN MARZANO
5
ZS Avatar autora | 28.4.2018
Naprosto skvělé a to jak do pokrmů, tak i jen tak na zobku, když chci uspokojit chuť na slané.
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE