Popis
Sójová omáčka Tamari
- přirozeně bezlepková
Tato sójová omáčka je lahodné a výrazné chuti. Na rozdíl od shoyu san–j je však o něco málo hustší, tmavší a má výraznější chuť, proto se určitě vyplatí s ní šetřit! Pro dochucení a finální doladění pokrmu bohatě postačí jen pár kapek.
Jediným zásadním rozdílem mezi těmito dvěma omáčkami je snad jen způsob použití. Tamari má lepší vlastnosti pro udržení chuti i při tepelné úpravě. Proto ji můžete použít na marinády, polévky a další tepelně upravované pokrmy. Není však chybou použít obě omáčky tak i tak, neexistuje žádné pevné pravidlo.
Složení
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. Alergen sója.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 8,3 g |
z toho cukry: | 3,4 g |
Bílkoviny: | 9,8 g |
Sůl: | 14,73 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.