Třtinový cukr BIO

 

Nahraďte rafinovaný cukr zdravějším třtinovým cukrem s příjemnou medovou příchutí. BIO Třtinový cukr obsahuje melasu, která je bohatá na vitamíny, minerály i některé aminokyseliny. Třtinový cukr skvěle osladí nápoje, moučníky, pečivo a neměl by vám chybět při přípravě orientálních jídel.

tags all

od 59 Kč / ks
od 51 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Sladidla
Zvolte variantu
Třtinový cukr BIO Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 19.8.2022
59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
   
Třtinový cukr BIO Množství: 5000 g Skladem
Můžeme doručit do: 19.8.2022
258 Kč / ks
224 Kč bez DPH
   
 

třtinový cukr demerara bio

Třtinový cukr, se na rozdíl od bílého cukru, vyrábí z cukrové třtiny a není chemicky čištěn ani bělen. Třtinový cukr BIO je vyroben z cukrové třtiny v ekologicky kontrolovaném zemědělství. Třtinový cukr, na rozdíl od bílého, obsahuje třtinovou melasu, která je známá pro svůj obsah vitamínů, minerálů a aminokyselin, což jsou látky prospěšné pro lidské zdraví. Třtinový cukr má příjemnou sladkou medovo-karamelovou chuť.

Třtinový cukr BIO z boku Vital Country

Co je stupnice ICUMSA?

Zbarvení třtinového cukru může být zlaté až po tmavě hnědou. Pro hodnocení barvy cukru se používá stupnice ICUMSA. Tato stupnice je pojmenována po stejnojmenné organizaci International Commission for Uniform Methods of Sugar Analysis (ICUMSA), což je mezinárodní komise pro jednotné metody analýzy cukru. Ta kromě barvy hodnotí i celou řadu dalších parametrů. Stupnice je používána mezinárodně a usnadňuje tak orientaci v různých druzích cukru.

Čím vyšší číslo (ICUMSA) cukr má, tím je tmavší a obsahuje více třtinové melasy. Menší čísla se pak vyznačují zlatavější barvou. Obecně je hnědý cukr hodnocen kolem 1000 IU. Rafinovaný bílý cukr pak má čísla nejnižší, např. vysoce čistý rafinovaný cukr má hodnotu 45 IU. Námi nabízený třtinový cukr BIO je hodnocen na stupnici 2000-2500, takže se jedná o velmi kvalitní třtinový cukr.

Použití bio třtinového cukru

Třtinový cukr můžete použít všude tam, kde se používá bílý cukr. Ať je to káva, čaj, domácí limonáda nebo osvěžující Mojito. Třtinový cukr můžete použít při pečení dezertů, sušenek, na doslazení zmrzliny i ovocných salátů. Své místo má třtinový cukr i v thajských i indických pokrmech. A pokud si chcete vyrobit domácí karamel, tak z třtinového cukru to půjde raz dva.

Složení

100% třtinový cukr*.

*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

(ICUMSA 2000-2500)

Skladování

Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%

Země původu

Laos (mimo EU)


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: