Popis
Přírodní třtinový cukr moučkový
Při zpracování cukrové třtiny se od sebe oddělují cukr a melasa. Melasa je přirozenou a cennou součástí cukrové třtiny. Čím více melasy se od cukru oddělí, tím je cukr světlejší a naopak. Melasa také ovlivňuje chuť cukru a dodává mu zajímavou karamelovou chuť.
Melasa obsahuje minerály, vitamíny i zástupce aminokyselin, což jsou všechno látky prospěšné pro zdraví. Na rozdíl od řepného cukru, není třtinový cukr bělen nebo chemicky čištěn. Třtinový moučkový cukr krásně voní a chutná lehce po medu a karamelu.
Použití v kuchyni
Když v receptu narazíte na ingredienci moučkový cukr, tak prostě použijte ten třtinový. Takhle je to snadné. Ať už budete péct cukroví, bublaninu nebo připravovat těsto na palačinky. Posypejte s ním hotovou bábovku nebo oslaďte pudink či rýžový nákyp. Vaření a pečení s třtinovým moučkovým cukrem je totiž naprosto jednoduché a hlavně o něco zdravější.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Složení
98% třtinový cukr práškový, 2% tapiokový škrob.
Země původu
Costa Rica / Laos / Kolumbie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.