Popis
Bezlepková worcestrová omáčka s šípky
Základem pro tuto worchesterovou omářku je sójová omáčka Tamari, vinný ocet a směs koření. Tamari omáčka vzniká fermentací sójových bobů a mořské soli, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě Misa, což je pasta ze sóji. Tamari je bezlepková, má výraznou chuť, je hustší a tmavší než používanější sójová omáčka Shoyu.
Z výčtu surovin je jasné, že půjde o omáčku s opravdu intenzivní chutí. Šípek pro změnu omáčce dodá sladkokyselou chuť typickou pro šípek. Worchestrová omáčka šípková neobsahuje lepek, žádné konzervanty, barviva ani glutamát.
použití
Kombinace Tamari omáčky s šípkem dělá z této směsi ideálního kandidáta na nakládání a ochucovaní mas. Zejména zvěřiny, červených mas, ale vynikající je i kombinace s vepřovým i králičím masem či uzeným jazykem. K dokonalosti s Worchestrovou omáčkou šípkovou můžete přivést samotnou šípkovou omáčkou. Ta bude neodolatelná díky páté ,,umami´´ chuti, kterou sójová omáčka Tamari obsahuje.
Složení
SÓJOVÁ omáčka Tamari, šípky 45%, vinný ocet, voda, cukr, sůl, směs koření.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 452 kJ / 108 kcal |
Tuky | 0,95 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,15 g |
Sacharidy | 29,18 g |
z toho cukry | 23,12 g |
Bílkoviny | 3,76 g |
Sůl | 4,18 g |
Vlastnosti | Bez lepku |
Alergen | Sója |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.