Popis
BIO želírovací třtinový cukr moučkový (3:1)
Rychle, snadno a chutně. Takhle jednoduše můžete mít připravenou marmeládu nebo džem. Na přípravu vám stačí jen bohaté přebytky ovocné sklizně a želírovací třtinový moučkový cukr. Ten obsahuje mimo jiné pektin a kyselinu citrónovou, takže opravdu nepotřebujete žádné další suroviny.
Třtinový cukr je vyroben z cukrové třtiny, která byla pěstována v ekologicky kontrolovaném zemědělství na Kostarice. Melasa, kterou třtinový cukr obsahuje, v sobě ukrývá vitamíny, minerály a zástupce některých aminokyselin. Není bělen ani jinak chemicky čištěn. Třtinový cukr je tak zdravější alternativou oproti klasickému bílému cukru.
Jak použít želírovací cukr
Očistěte ovoce, případně vypeckujte a rozemelte nebo prolisujte. Želírovací třtinový cukr jednoduše přimíchejte. Na tři díly ovoce postačuje jeden díl želírovacího třtinového cukru. Za stálého míchání krátce povařte (3-5minut), případnou vzniklou pěnu odstraňte.
Směs pak přelijte do sklenic, uzavřete a na asi 5 minut otočte dnem vzhůru. A teď už si můžete vychutnat lahodné ovoce kdykoli během roku. Ať už to bude namazané na pečivu nebo v sladkém dezertu.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Složení
BIO třtinový cukr*, 1,2% želírující látka (pektin), 0,1% regulátor kyselosti (kyselina citronová).
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Země původu
Costa Rica (mimo EU)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.