Popis
arašídová mouka
Arašídová mouka je ideální pro bezlepkové pečení, příznivce Paleo stravy a všechny, co chtějí v kuchyni experimentovat. Mouku z arašídů využijete nejen při pečení, ale hodí se i do omáček, salátů, jogurtů či smoothies.
Při výrobě naší arašídové mouky nebyly použity konzervační látky ani žádná barviva. Tím zůstaly zachovány veškeré antioxidanty, bílkoviny, vláknina, vitamíny (zejména sk. B) i minerály (hořčík, vápník, zinek, fosfor). V arašídové mouce nenajdete žádný lepek, pozor si musí dát jen lidé s alergií na arašídy.
Použití
Arašídovou mouku použijte místo mouky klasické nebo jiné ořechové (mandlová, lísková). Nahradit můžete celou dávku nebo jen arašídovou mouku přimíchat. Upečte si lahodné arašídové cukroví, arašídové sušenky, muffiny či korpus na dort.
Arašídovou mouku můžete dokonce použít i na obalování řízků. Zahustit s ní můžete i omáčky a polévky. A jakmile vyzkoušíte palačinky z arašídové mouky, už je nebudete dělat jinak.
Složení
100% podzemnice olejná – pražená, mletá.
A5 – Podzemnice olejná jádra (Arašídy)
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2448 kJ / 585 kcal |
Tuky | 49,66 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6,89 g |
Sacharidy | 24,51 g |
z toho cukry | 4,18 g |
Vláknina | 8,0 g |
Bílkoviny | 23,68 g |
Sůl | 0,02 g |
Skladování
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu
Argentina
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.