Popis
Bio kypřící prášek z vinného kamene
Vinný kámen přirozeně vzniká v sudu, když je víno vystaveno nižší teplotě. Při použití dochází pak k reakci vinného kamene s jedlou sodou, díky čemuž je těsto dokonale nakypřené. Bio kypřící prášek z vinného kamene použijte do třeného, piškotového i perníkového těsta. Upečte si nadýchanou bábovku, koláče, roládu i dort. Nebo připravte vynikající palačinky nebo houskový knedlík.
Použití kypřícího prášku z vinného kamene
Bio kypřící prášek z vinného kamene se používá stejně jako klasický kypřící prášek do pečiva. Kypřící prášek může začít kypřit už při pokojové teplotě, proto je potřeba těsto rychle zpracovat a co nejdříve dát péct. Výhodou oproti klasickému kypřícímu prášku je, že jeden takový sáček stačí nahradit jen 3 lžičkami (17 g) kypřícího prášku z vinného kamene. Tato dávka je pak určená na 500g suchých surovin. Takže vám sáček kypřícího prášku vydrží opravdu dlouho.
Složení
Bio kukuřičný škrob, regulátor kyselosti vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látka jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný.
Země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.