Popis
jedlá soda bikarbona
Jedlá soda je všestranný pomocník, který dokáže pomoci s praním prádla, vyčištěním kuchyně i při ústní hygieně. Při pečení má ovšem stejné kypřící vlastnosti jako droždí nebo kypřící prášek. S jedlou sodou tak upečete stejně skvělé sušenky, perníčky, muffiny i bábovku.
Použití
Aby soda bikarbona pracovala s plným nasazením, potřebuje k tomu kyselou surovinu. Stačí tak do těsta přidat med, kakaový prášek, zakysaný mléčný výrobek, třtinový cukr, jogurt nebo citronovou šťávu. A jedlé sody přidejte jen trošku, velké množství může způsobit nepříjemnou mýdlovou až kovovou chuť. Na 125 – 150g mouky stačí přidat jen přibližně čtvrt čajové lžičky sody.
Pokud rádi tvoříte vlastní produkty, tak s jedlou sodou si můžete udělat domácí tavený sýr - zdravější, bez obsahu tavících solí. A taková domácí limonáda, ta bude s jedlou sodou perlit a chutnat nepřekonatelně. Ta kupovaná se tak s nezdravými složkami může jít bodnout.
Složení
Jedlá soda E500(ii) - Hydrogenuhličitan sodný NaHCO3 min. 99,0%.
Ce je E500 (ii) ZDE
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Německo
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.