Popis
Solené, pražené arašídy
Solené a pražené arašídy, jsou známou pochoutkou, která potěší nejeden mlsný jazýček a navíc tělu dodají vitamíny, minerály, antioxidanty i zdravé tuky. Solené, pražené arašídy jsou předurčené nejen k mlsání, ale své místo mají i v asijské a čínské kuchyni.
Kromě skvělé chuti mají arašídy i řadu přínosných látek. Obsahují vitamíny sk. B (B1, B3, B5, B6, B9), vit. E, koenzym Q10 a velké množství antioxidantů včetně resveratrolu. Z minerálů jsou bohaté na draslík, fosfor, hořčík i vápník. Nesmíme ani zapomenout na obsah zinku, selenu a manganu. Jako jiné oříšky obsahují velké množství zdravých nenasycených mastných kyselin. Obsah vlákniny zase prospěje trávení i zasytí. Jsou také vynikajícím zdrojem bílkovin. Ve 100g arašídů získáte i 120 µg kyseliny listové, takže na jedničku splníte denní doporučenou dávku.
Použití
Pánové jistě ocení solené arašídy k dobře vychlazenému pivu a napínavému fotbalu. Dámy si na nich zas pochutnají u dobrého vína při klábosení s kamarádkou. Připravte si chuntou pomazánku na toust. Jakou? No přece proslulé burákové máslo. Kombinace arašídů a masa je výborná kombinace. Ke kuřecímu i vepřovému masu se hodí k posypání nebo v podobě arašídové omáčky.
Složení
100% Podzemnice olejná (Arašídy), loupaná pražená, sůl, řepkový olej
Alergeny dle EU: A5 - Podzemnice olejná (Arašídy)
Země původu
Argentina
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.