• 1 z 2
 

BIO kokosový cukr

2 hodnocení
 

Kokosový cukr je přírodní, bezlepkové sladidlo, které má velmi nízký glykemický index (GI 35) oproti běžnému řepnému cukru, který má GI 87. Je tedy ideální jako jeho plnohodnotná náhrada. Pokud držíte dietu a chcete sladit zdravěji, zvolte kokosový cukr, neboť obecně platí, že čím je vyšší číslo GI, tím je do organismu vyplaveno více inzulínu a tím dochází k vyššímu ukládání tuku v těle.

tags all

od 54 Kč / ks
od 47 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Sladidla
Zvolte variantu
Bio kokosový cukr Množství: 250 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 30.5.2019
54 Kč / ks
47 Kč bez DPH
   
Bio kokosový cukr Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 30.5.2019
97 Kč / ks
84 Kč bez DPH
   
Bio kokosový cukr Množství: 1000 g Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do: 30.5.2019
185 Kč / ks
161 Kč bez DPH
   
 

BIO kokosový cukr z indonésie

Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. V Asii ho však znají minimálně stovky let. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje. Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. A to v jeho vlastnostech. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.

Bio kokosový cukr 1kg

Vlastnosti kokosového cukru

Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonézii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému. Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.

Každé sladidlo je vhodné používat střídmě! žádné zázračné okliky zkrátka neexistují. Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-)

Bio kokosový cukr 1kgPoužití

Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.

Skladování

Skladujte na chladném a suchém místě do teploty 20 - 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65%

Země původu

Indonésie


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
5,0 2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Bio kokosový cukr Bio kokosový cukr
5
LS Avatar autora | 31.10.2018
Tento kokosový cukr je kvalitní a v současné době patří k mým oblíbeným. Cením si na něm dobrého poměru kvalita/cena.
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE