Popis
černé ucho premium
Černé ucho je houba s jemně křupavou strukturou, která se po namočení promění v tenké, pružné plátky tmavě hnědé až černé barvy. Díky své neutrální chuti se skvěle hodí do asijských pokrmů, kde výborně přejímá chuť omáček a koření.
Černé ucho je příbuzné známějšímu Jidášovu uchu, má však tenčí a pružnější strukturu, díky které se výborně hodí do asijských pokrmů s krátkou tepelnou úpravou.

Nejčastěji se používá ve stir-fry směsích, polévkách nebo salátech, kde vynikne svou jedinečnou konzistencí. Pochází z Asie, kde se těší oblibě nejen pro svou texturu, ale i nenápadnou eleganci na talíři.
Stačí ji krátce namočit a pak krátce povařit nebo osmahnout – a rázem dodá pokrmu exotický nádech a neobvyklý šmrnc.
Příprava
Před použitím je potřeba černé ucho nejprve namočit do studené vody, ideálně na 20 až 30 minut. Během této doby houba výrazně nabobtná a několikanásobně zvětší svůj objem.
Po namočení ji stačí propláchnout a případně zbavit tvrdších částí, pokud jsou přítomny. Poté je připravena k dalšímu zpracování – můžeš ji krátce povařit (cca 5 minut), přidat do woku, polévky nebo salátu.
Složení
100% sušené černé ucho (Auricularia polytricha).
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energie | 759 kJ / 181 kcal |
| Tuky | 0,6 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
| Sacharidy | 2,0 g |
| z toho cukry | 0,9 g |
| Bílkoviny | 6,1 g |
| Sůl | 0,06 g |
Upozornění: nevhodné k přímé spotřebě! Ze zdravotního hlediska nesmí houba přijít v revitalizovaném stavu do kontaktu s jinou potravinou.
Skladování
Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.
Země původu
Vietnam
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
