Popis
erythritol moučka
Erythritol se vyrábí fermentací glukózy a jde tedy o přírodní sladidlo. Má sladivost okolo 70% ve srovnání s běžným cukrem, nemusíte ho tedy používat velké množství, jak je tomu u jiných umělých sladidel. Jeho glykemický index je 0. Díky tomu neovlivňuje hladinu cukru v krvi. Jako u všech sladidel platí i u Erythritolu střídmá konzumace.
- chutná jako cukr (nemá žádnou pachuť)
- sladivost kolem 70%
- neobsahuje téměř žádné kalorie
- vhodné pro diabetiky (glykemický index 0)
- lépe stravitelný než xylitol
- vhodný při Low Carb
Ne každému chutná obyčejný neslazený bílý jogurt či tvaroh. Přidejte trošku Erytritolu, sušené či čerstvé ovoce a na snídani nebudete jíst už nic jiného. Domácí zmrzlinu či těsto na lívance, korpusy i koláče odteď připravujte jedině s Erythritolem. A jedno balení Erythritolu vám vydrží opravdu na dlouho. Nemusíte totiž vysypávat velkou bílou hromádku. V receptu jednoduše nahraďte běžný cukr Erythritolem. 1 lžička Erythritolu, to je necelá 1 lžička cukru.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 100 g |
z toho cukrové alkoholy | 100 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Složení
100% Erythritol (moučkový)
upozornění
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Země původu
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.