Popis
Směs erythritolu a stévie - Erytvia
Směs Erythritolu a Stévie, tím vzniklo vynikající sladidlo, které kombinuje ty nejlepší vlastnosti z obou sladidel. Samotný Erythritol sladí o něco méně než samotný cukr a je zapotřebí jej přidat k dosažení požadované sladkosti trochu více. Stevia je téměř 300x sladší než běžný cukr. Navíc se zde nemusíte obávat nepříjemné chuti Stévie, neboť chuť byla neutralizována a zůstala jen sladivost.
Sladidlo Erythritol Stevia má sladivost 1:1 ve srovnání s běžným řepným cukrem. Chuť tohoto sladidla je od běžného cukru k nerozeznání. Směs Erythritolu a Stevie má téměř nulovou hodnotu kalorií a nezvyšuje hladinu krevního cukru. Neuškodíte ani svým zubům, protože nepodporuje vznik zubního kazu.
Použití
Ať už jde o kávu, čaj nebo domácí limonádu. Obilninové kaše, bílý jogurt nebo tvaroh, oslaďte si je Erythritolem stevia - žádné prázdné kalorie navíc, za to příjemná sladká chuť. 1 lžička Erytrhritol Stevia se rovná lžičce cukru. Přidat jej můžete i do těst na lívance nebo do zmrzliny. A můžete i s Erythritolem stevia péct? Samozřejmě! Stačí v receptu nahradit cukr stejným množstvím Erytrhritolem stevia. Výsledek bude vynikající!
Výživové údaje na 100 g
Výživové údaje na 100 g |
Energie |
0 kJ / 0 kcal |
Tuky |
0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Sacharidy |
100 g |
z toho polyoly |
100 g |
Bílkoviny |
0 g |
Sůl |
0 g |
Složení
E968 (Erythritol), E960 (Steviol-glykosidy)
Sladivost ve srovnání s řepným cukrem 1:1
Upozornění
Nepřekračujte doporučenou denní dávku 125g za den. Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Země původu
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
5
Jedinečný, jiný nepoužávýme.
5
Výborný, úplně jako cukr, bez pachuti sladidla.Budu kupovat i nadále.
5
Podobný běžnému cukru dopirucuji
5
Spotřeboval jsem už skoro půl kila, tak můžu zhodnotit. Obecně směs erythritol se stévií je prima kombinace. Konzistence směsi je sypká jako běžný cukr, chuťově je to příjemné a podobné běžnému řepnému cukru.
Samotná stévie mi nechutná, v puse mi zůstává pachuť. U této směsi se mi to nestává, sladím tím většinou kafe nebo nějaký ovocný čaj. Přítelkyně ale říkala, že když to ochutnala samotné na lžičku, tak jí zůstala pachuť v puse. Jinak s tím sladí čaj a tam nic necítí. Mě v puse nezůstává pachuť ani když to ochutnám samotné, tak nevím, asi je to individuální. Co se tedy týče chuti, tak mi na tom nic nevadí.
Každopádně erythritol+stevia jsem objevil v Británii, tam to prodávali v supermarketu od různých výrobců. V Čechách jsem to nikde neviděl a jsem velice rád, že to nabízí VitalCountry a za opravdu výhodnou cenu. V supermarketu jsem tady viděl akorát čistý erythritol a stál raketu. Jenže čistý má menší sladivost než běžný cukr (údajně o 30%), takže je to tam potřeba sypat lopatou. Proto je tu ta stévie, která tu sladivost směsi zvyšuje.
Obyčejně v takovýchto směsích bývá řádově 1,4% steviol glykosidy a zbytek 98,6% tedy erythritol. Což je dáno vysokou sladivostí stévie. Výsledek by měl mít sladivost 1:1 s běžným řepným cukrem. Jestli je to přesně 1:1 je těžké posoudit, protože každý sladivost sladidel vnímá různě. Já si dávám malinko víc, ale musí to být blízko tomu poměru 1:1.
Celkově tohle sladidlo můžu doporučit všem. Doposud jsem nenašel žádná negativa. Nemá kalorie, neprohání (v rámci konzumace rozumného množství jako je třeba oslazení kafe a tady bych opět vyzdvihl výhodnost kombinace se stévií), nezpůsobuje pachuť, je teplotně stálý, bezva se dávkuje a je bezpečný (dosud se nenašly žádné negativní účinky). Zkrátka bomba