Fazole červená ledvina 1000 g

 

Středně velká fazole, která se často používá do chilli směsí. Přezdívá se jí proto "Chilli fazole". Po uvaření je měkká a má nasládlou chuť. Hodí se také do polévek a salátů.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
12.12.2024
89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Luštěniny
 

Fazole červená ledvina

Fazole červená ledvinka chutí připomíná jedlé kaštany. Jsou původem ze střední Ameriky, kde jim přezdívají chilly fazole, protože jsou v Mexiku nedílnou součástí jídelníčku. Připravuje se z nich pokrm zvaný Chilly con Carne.

Jako příloha se k nim hodí rýže nebo pokrm z kukuřice. Červené fazole mají druhý nejvyšší obsah stravitelných bílkovin. Jejich konzumace je pro náš organismus víc než důležitá.

Fazole červená ledvina Vital Country - z boku

Fazole červená ledvina si dopřejte alespoň jednou týdně. Fazole mají nízký glykemický index. Fazole lze upravit vařením, pečením, ale i sterilizací. Chutnat vám budou v polévce i v guláši. Fazolí se rozhodně nebojte, s kombinací protinadýmavých bylinek (fenykl, majoránka, saturejka, bazalka, tymián, kmín...) zmizí nadýmání pokaždé, co je konzumujete.

Příprava

Nejprve fazole dobře přebereme a propereme v teplé vodě. Abychom urychlili vaření červených fazolí je nutné je předem namočit alespoň na 8-12 hodin. Poté vařte v neosolené vodě 90 minut nebo 20 minut v tlakovém hrnci. Solíme až nakonec.

Složení

Fazole červená ledvina. Může obsahovat stopy lepku.

Výživové údaje na 100 g
Energie 2181 kJ / 521 kcal
Tuky 35,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Sacharidy 43,0 g
    z toho cukry 36,0 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0,09 g

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu

Argentina


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: