Guarová guma

 

Guarová guma je přírodní látka, která má emulgující, stabilizující a zahušťující schopnosti. Zejména ji oceníte při pečení bezlepkových výrobků nebo Low Carb pečení. Díky guarové gumě se s těstem lépe pracuje, je vláčnější a zajistí výrobku delší trvanlivost.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 59 Kč / ks
od 51 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Pomocníci při pečení
Zvolte variantu
Guarová guma Vital Country Množství: 250 g Momentálně nedostupné 59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
Guarová guma Vital Country Množství: 500 g Momentálně nedostupné 109 Kč / ks
95 Kč bez DPH
 

guar guar - guarová guma

Guarovou gumu najdete v mnoha výrobcích pod označením E412. Získává se ze semen guarových bobů, které se řadí mezi luštěniny. A ač má v názvu guma, tak vzhledem připomíná mouku. Guarová guma je rozpustná vláknina a má větší zahušťovací schopnost než klasický škrob. Díky svým vlastnostem prodlužuje čerstvost výrobků, funguje jako pojidlo, ovlivňuje barvu, konzistenci i vlastnosti konečného výrobku.

Že jste doposud znali jen xantanovou gumu? Vyzkoušejte i tu guarovou. Co se týče vlastností, jsou téměř totožné, liší se jen původem. Xantanová guma se získává fermentací sacharidů.

Použití

Guarová guma je zvláště výborná do bezlepkových těst. Funguje zde jako lepek a všechny suroviny hladce spojí a těsto se nebude tak drolit. A sáček guarové gumy vám vydrží opravdu na spoustu tvoření v kuchyni. 1 kávová lžička totiž vystačí na 400g mouky. A použití není vůbec složité. Přimíchejte guarovou gumu k mouce a pokračujte dále podle receptu.

Výborně se hodí na zahušťování omáček, krémů, kaší i polévek. Guarová guma se hodí při tvoření domácí zmrzliny, majonézy, dresinků, jogurtů i sýrů.  Šunku už kupovat nemusíte, s guarovou gumou bude mít ta domácí tu správnou texturu, barvu a bude chutnat báječně.

Guarová guma Vital CountrySložení

Guarová guma E412

Ce je E412 ZDE

Skladování

Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.

Země původu

Čína


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE