• 1 z 2
 

Hrášek BIO 200g

 

Hrášek Wolfberry BIO semínka na klíčení 200 g. Klíčky s jemnou hráškovou chutí si lehce vypěstujete sami doma. Budete tak mít po ruce chutnou svačinu, zeleninovou přílohu a čerstvý zdroj vitamínů a minerálů. Zkuste s nimi doladit jakýkoli slaný pokrm, třeba salát nebo nudle.

tags all

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.10.2020
82 Kč / ks
71 Kč bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Semínka na klíčení
 

BIO hrášek na klíčení

Jak konzumovat klíčky bio hrášku? Oblíbené jsou jen tak samotné. Klíčky se ale hodí také pro přípravu pomazánek, nebo jen tak na chleba s pomazánkou. Možné je i další tepelné zpracování do těstovin, rýže a nudlí. Je totiž zvykem je restovat. Semínka BIO hrášku si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.

Ideální je však konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů a patří mezi bohatý zdroj vitamínů, minerálů a enzymů. Obsahují vysoký podíl velice cenné vlákniny a silně antioxidační látky. Vlastním sázením a klíčením navíc ušetříte planetu od zbytečného odpadu.

Uvnitř papírové dózy navíc naleznete jako dárek zajímavé semínko stromu, byliny nebo květiny jako překvapení.

Návod na klíčení

• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.

Rady a tipy

• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.

BIO Hrášek 200gSložení

100% BIO Hrášek

Země původu

Itálie

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE