Popis
Sušené české hrušky Bez přidaného cukru a SO2
Nesířené sušené ovoce, ať už se v tomto případě jedná o hrušky, nebo například o banán nebo mango, je skvělým doplňkem stravy během dne. Nahradí plnohodnotně odpolední svačinu, či případně ozvláštní chuť kaše nebo ovocné směsi ke snídani.
Hrušky jsou jedním z prvních druhů ovoce, se kterým jsme přišli do styku jako malé děti a vždy jsme se ke konci léta těšili, až budeme moci na podzim lahodné a sladké hrušky otrhávat ze stromu. Babička pak dělávala delikatesní hruškové pyré nebo hrušky nakládala a my jsme si pak mohli celý rok po obědě vychutnávat nenapodobitelný hruškový kompot.
Použití
Typická sladká chuť hrušek skvěle vyniká i v ovocných směsích – do kterých můžete plnohodnotně použít právě i hrušky sušené, nesířené. Je notoricky známe, že ten, kdo „míchá jablka s hruškami“ mluví trochu mimo mísu. Co se ale týče ovocné svačinové mísy – jablka s hruškami si klidně smíchejte. A také s banánem, mangem, ořechy, kokosem a semeny.
Hrušky jsou v našich krajích tak tradičním ovocem, že není snad ani není třeba popisovat jejich další využití, sušené ovoce Vám pomůže se alespoň v myšlenkách vrátit do dětství a k babičkám na venkov. Naše babičky vždy říkávaly, že hrušky jsou dobré na nervy a krev. O krvi moc nevíme, ale nervy máme díky nesířeným hruškám z oceli.
Složení
Sušené hrušky 100%
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1424 kJ / 262 kcal |
Tuky | 0,63 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 69,7 g |
z toho cukry | 62,2 g |
Vláknina | 7,5 g |
Bílkoviny | 1,87 g |
Sůl | 0,04 g |
Země původu
Česká republika
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.