Popis
BIO kakaový prášek
Plody kakaovníku peruánští farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk). Výsledek se ještě suší a drtí čímž vznikne kakaový prášek. Prášek má tmavě červenou až hnědou barvu a příjemnou hořkou chuť po kakaových bobech. Náš BIO Kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty ,lepek ani přidané aroma. Díky ekologickému pěstování se rovněž pyšní označením BIO.
Ne nadarmo je kakao superpotravinou. Obsahuje spoustu živin, které prospějí nejen tělu, ale i duši. BIO Kakaový prášek totiž obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě Najdete v něm rovněž antioxidanty, vitamíny A, E, B, C, železo, vápník, měď i zinek. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi. A díky obsahu hořčíku vám kakao dodá novou dávku energie.
Použití
Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort. No, a když se budete chtít zchladit, tak je k tomu nejlepší domácí čokoládová zmrzlina z našeho kakaa.
SLOŽENÍ
BIO kakaový prášek*, regulátor kyselosti: uhličitan draselný. *Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Obsah kakaového másla 10 - 12%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1548 kJ / 370 kcal |
Tuky | 21,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12,6 g |
Sacharidy | 8,9 g |
z toho cukry | 0,4 g |
Bílkoviny | 19,4 g |
Sůl | 0,04 g |
Země původu
Peru / Holandsko
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20°C
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.