• 1 z 2
 
 

Kuskus je ve skutečnosti druh těstoviny. Je mnohem výživnější než rýže a také je stravitelnější než luštěniny což z něj činí velmi oblíbenou surovinu. Používá se stejně jako rýže nebo jiné obiloviny.

GMO, VEGAN

 

od 28 Kč / ks
od 24 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Kuskus 500g Množství: 500 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 25.9.2019
28 Kč / ks
24 Kč bez DPH
   
Kuskus 500g Množství: 1000 g Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do: 25.9.2019
52 Kč / ks
45 Kč bez DPH
   
 

kuskus semolinový

Kuskus je vlastně semolinová těstovina ve tvaru malých kuliček, která má svůj původ v severní Africe a arabských zemích. Za jeho historii se postavení kuskusu mnohokrát změnilo – v současnosti je ovšem kuskus jedním z nejpopulárnějších pokrmů. Kuskus se v Africe vyrábí po staletí náročnou ruční metodou, dalo by se říci až rituální. Ženy nejprve rozemelou pšenici na malé kousky krupice, k ní se přidá mouka, sůl a voda, tak, aby se vytvořily menší hrudky. Ty se následně rozdrobí a suší na slunci. Domácí příprava kuskusu  je velice jednoduchá a přímočará – nemusí se vařit ani sušit, stačí ho přelít daným množstvím vody a nechat odstát. Již po pár minutách je kuskus připravený ke konzumaci.

Kuskus

Použití kuskusu v kuchyni

Hned na začátek je dobré zmínit, že své uplatnění kuskus nalezne ve slané i sladké kuchyni. Na slano se kuskus využívá zejména jako příloha k masovým pokrmům, kde nahrazuje těstoviny či rýži. Přidáván bývá rovněž do zeleninových salátů, neboť kuskus lze konzumovat i za studena. Existuje ovšem mnoho receptů, v nichž zastává kuskus pozici hlavního chodu. Zapátrejte ve své rodinné kuchařce – dost možná i v ní nějaký chutný recept naleznete.

Máte chuť na něco sladkého?

Pak zkuste lahodnou kuskusovou kaši – kuskus stačí přelít mlékem, přidat ovoce, skořici, cukr, případně jinou vaši oblíbenou ingredienci, a získáte jednoduché a rychlé jídlo, které ocení i vaše děti.

Návod k přípravě

Kuskus není zapotřebí vařit. Nejprve kuskus zakápněte kvalitním olejem a promíchejte vidličkou tak, aby se jednotlivá zrnka obalila. Poté zalijte vroucí vodou nebo vývarem v poměru 2:3 (2 díly kuskusu : 3 díly tekutiny) a nechte 5 - 7 minut odpočinout. Poté prokypřete vidličkou, aby se  kuskus k sobě neslepil.

Kuskus 500gSložení

Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda.

Obsahuje alergen: lepek

Skladování

Skladujte v suchu při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %.

Země původu

Francie


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE