Popis
Lucullus Sambal Oelek
Sambal oelek je červená chilli pasta oblíbená jako základ mnoha indonéských, malajských a srílanských jídel. Slovo „Oelek“ je výraz pro kameninovou paličku tradičně používanou k výrobě této chilli pasty. Slovo „Sambal“ prostě znamená omáčka.
Sambal oelek přináší příjemnou pikantnost, hloubku chuti do marinád a je skvělým doplňkem omáček z mořských plodů. Sambal oelek je velmi důležitou složkou malajských jídel – s pokrmy od ryb plněných sambalem po chobotnice sambal, vejce sambal nebo fazole sambal. Sambal však může použít ke všem jídlům, které chcete dochutit a dodat jim příjemnou pikantnost.
Složení
Červené chilli papričky mleté, sůl, voda, ocet (E260), konzervant: E211.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 176 kJ / 42 kcal |
Tuky | 0,67 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,26 g |
Sacharidy | 4,4 g |
z toho cukry | 3,9 g |
Bílkoviny | 2,1 g |
Sůl | 11,0 g |
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Země původu
Holandsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.