Mandle CARMEL (velké 20/22)

 

Mandle Carmel jsou kalifornské sladké mandle s krémovou chutí a perfektní křupavostí. Oproti jiným druhům mají podlouhlý tvar s jemně vrásčitou slupkou, která se krásně loupe, pokud se rozhodnete je blanšírovat. Vhodné při Low Carb.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 139 Kč / ks
od 121 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Mandle natural Carmel Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.5.2022
139 Kč / ks
121 Kč bez DPH
   
Mandle natural Carmel Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 30.5.2022
269 Kč / ks
234 Kč bez DPH
   
 

mandle CARMEL natural

Mandle Carmel jsou kalifornské sladké mandle s krémovou chutí a perfektní křupavostí. Oproti jiným druhům mají podlouhlý tvar s jemně vrásčitou slupkou, která se krásně loupe, pokud se rozhodnete je blanšírovat.

Mandle natural Carmel detail Vital Country

POUŽITÍ MANDLÍ carmel

Mandle lze konzumovat i s jejich hnědou slupkou, pokud chceme jemnější a sladší chuť, poté je nutné jejich oloupání. Můžeme je konzumovat syrové, tepelně upravené, oblíbené a výborně stravitelné je mandlové mléko. Stále oblíbenější je také mouka z mandlí, kterou využijete při pečení. Dorty, cukroví, dezerty, to vše se z ní dá upéct. Využijete je třeba k přípravě müsli,  při pečení cukroví, vánoček a koláčů. Pokud mlsáte raději naslano, nezklamou vás mandle pražené a solené.

JAK VYROBIT MANDLOVÉ MLÉKO?


Co budeme potřebovat:

  • 70g oloupaných suchých oloupaných mandlí - pokud nemáte mandle loupané je třeba je nejprve spařit, oloupat a nechat důkladně proschnout
  • 700ml kvalitní vody (bez chlóru)

Tak a jdeme na to. Postup je velmi jednoduchý takže se nemusíme náročnosti vůbec obávat. Mandle je třeba rozmixovat, namlít nebo nastrouhat (struhadlo, mixér nebo mlýnek na kávu). Takto rozmixované mandle přidejte do výše uvedeného množství vody. Poté zamíchejte a nechte cca 3 hodiny „vyluhovat“ při pokojové teplotě.

Občas obsah promíchejte, neboť mix sedne na dno. Po cca 3 hodinách přelijte celý obsah do mixéru a asi 2 minuty mixujte na nejvyšší otáčky, než se vytvoří bílé a pěnivé mléko. Poté je třeba mléko přecedit přes jemné sítko (pokud nemáte, poslouží třeba silonky, nebo jemné plátno nebo dětskou plenu). Je to z důvodu oddělení pevných částí od čistého mléka. No a máme hotovo! Pokud je venku horko můžete dát mléko vychladit a poté se příjemně osvěžit.

Složení

Jádra sladkých mandlí 100%

Velikost 20/22

Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody

Výživové údaje na 100 g
Energie 2422 kJ / 579 kcal
Tuky 49,93 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 21,55 g
    z toho cukry 4,35 g
Vláknina 12,5 g
Bílkoviny 21,15 g
Sůl g

Země původu

USA

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.


 

Úprava natural

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
4x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MG Avatar autora | 5.4.2019
bohužel,už nejsou
5
MS Avatar autora | 12.3.2019
Krásné velké mandle skvělé chuti
5
MZ Avatar autora | 22.1.2019
Naprostá spokojenost