Popis
mandle CARMEL natural
Mandle Carmel jsou kalifornské sladké mandle s krémovou chutí a perfektní křupavostí. Oproti jiným druhům mají podlouhlý tvar s jemně vrásčitou slupkou, která se krásně loupe, pokud se rozhodnete je blanšírovat.
POUŽITÍ MANDLÍ carmel
Mandle lze konzumovat i s jejich hnědou slupkou, pokud chceme jemnější a sladší chuť, poté je nutné jejich oloupání. Můžeme je konzumovat syrové, tepelně upravené, oblíbené a výborně stravitelné je mandlové mléko. Stále oblíbenější je také mouka z mandlí, kterou využijete při pečení. Dorty, cukroví, dezerty, to vše se z ní dá upéct. Využijete je třeba k přípravě müsli, při pečení cukroví, vánoček a koláčů. Pokud mlsáte raději naslano, nezklamou vás mandle pražené a solené.
JAK VYROBIT MANDLOVÉ MLÉKO?
Co budeme potřebovat:
- 70g oloupaných suchých oloupaných mandlí - pokud nemáte mandle loupané je třeba je nejprve spařit, oloupat a nechat důkladně proschnout
- 700ml kvalitní vody (bez chlóru)
Tak a jdeme na to. Postup je velmi jednoduchý takže se nemusíme náročnosti vůbec obávat. Mandle je třeba rozmixovat, namlít nebo nastrouhat (struhadlo, mixér nebo mlýnek na kávu). Takto rozmixované mandle přidejte do výše uvedeného množství vody. Poté zamíchejte a nechte cca 3 hodiny „vyluhovat“ při pokojové teplotě.
Občas obsah promíchejte, neboť mix sedne na dno. Po cca 3 hodinách přelijte celý obsah do mixéru a asi 2 minuty mixujte na nejvyšší otáčky, než se vytvoří bílé a pěnivé mléko. Poté je třeba mléko přecedit přes jemné sítko (pokud nemáte, poslouží třeba silonky, nebo jemné plátno nebo dětskou plenu). Je to z důvodu oddělení pevných částí od čistého mléka. No a máme hotovo! Pokud je venku horko můžete dát mléko vychladit a poté se příjemně osvěžit.
Složení
Jádra sladkých mandlí 100%
Velikost 20/22
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2422 kJ / 579 kcal |
Tuky | 49,93 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 21,55 g |
z toho cukry | 4,35 g |
Vláknina | 12,5 g |
Bílkoviny | 21,15 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
USA
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.