Popis
Sladké mandle lupínky
Že jsou mandle výborné, to už věděli ve starověkém Egyptě. Mandloň obecná do Evropy doputovala zřejmě ze Severní Afriky, Balkánu a Asie. Mandle je vlastně jádro pecky. Tato pecka je uvnitř chlupatého zeleného plodu. Nejčastěji se můžete setkat s mandlemi druhu Mission, Californie, Nonpareil, Valecia a Carmel. Ale ve skutečnosti je známých asi 30 odrůd.
Mandle by měly mít stálé místo na vašem jídelníčku. Proč? Z důvodu vysokého obsahu nenasycených mastných kyselin. Ty příznivě působí na zdraví. Navíc obsahují i kyselinu linolovou, která je nezbytná pro správné fungování nervové soustavy. Mandle vám poslouží také jako zdroj bílkovin a vlákniny. Z minerálů v nich najdete hlavně zinek, měď, mangan a selen. Obsahují i vitamíny B1, B2, B6 a E. Hrst mandlí denně třeba i ve formě plátků je to pravé ořechové.
POUŽITÍ plátků MANDLÍ
Připravte si obilninovou kaši, přidejte ovoce, med a posypejte plátky mandlí. Není lepší způsob, jak začít nový den. Upečte si vlastní voňavou vánočku a přidejte mandlové plátky rovnou do těsta. A pokud se nezamotáte, tak ji ještě nakonec plátky mandlí posypejte. Kupované müsli je plné zbytečného cukru. Umíchejte si vlastní müsli s vašimi nejoblíbenějšími surovinami. Vločky, sušené ovoce a samozřejmě myslete na plátky mandlí.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 2533 kJ/612 kcal |
Tuky (g): | 52,0g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 4,3g |
Sacharidy (g): | 4,9g |
z toho cukry (g): | 3,5g |
Bílkoviny (g): | 9,7g |
Sůl (g): | 0,11g |
Složení
Jádra sladkých loupaných mandlí - plátky 100%
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Země původu
USA
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.