Popis
Sušené mango burkina faso bIO Bez přidaného cukru a SO2
Pravděpodobným domovem manga je oblast jižní a jihovýchodní Asie. Plod mangovníku, který známe z nabídky obchodů, má oválný tvar. Sladká šťavnatá dužina je ukrytá pod tenkou slupkou. Ta je zbarvená do odstínů zelené, žluté a červené. Chuť manga se nedá přesně popsat. Nejvíce však připomíná chuť broskve. Mango obsahuje celou řadu prospěšných látek. Mezi ty nejvýraznější patří vláknina, draslík, betakaroten a vitamíny B, C i E.
Naše mango pochází z dalekého západoafrického státu Burkina Faso. Jedná se o poctivý bio výrobek. Hotový produkt navíc neobsahuje přidaný cukr a je nesířený.
Použití plátků manga
Dodejte starým receptům nový šmrnc. Jáhlová, pohanková nebo rýžová kaše bude s mangem naprosto vynikající. Děláte si domácí müsli? Použijte mango a další tropické ovoce a budete mít osvěžující a zdravou snídani. Nezapomeňte mango přidat třeba do koláče nebo ovocného salátu.
Vyzkoušejte náš recept!
Mléčná rýže s mangem
Pro jednoho si připravte: 65g rýže (jasmínová, basmati), cca 250 ml mléka, sůl, lžičku vanilkového cukru, máslo, 15g sušeného manga, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce loupaných mandlí
Jak na to: rýži uvařte dle návodu ve vodě a poté slijte. Zalijte mlékem, přidejte cukr, rozinky a mango nakrájené na menší kousky. Vařte do zhoustnutí. Téměř před koncem ještě přidejte máslo. Do hotové kaše přimíchejte mandle a nastartujte tak den s vynikající snídaní.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 1350 kJ/320 kcal |
Tuky (g): | 0,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0,5g |
Sacharidy (g): | 72,0g |
z toho cukry (g): | 56,0g |
Bílkoviny (g): | 2,0g |
Sůl (g): | 0g |
Složení
Mango sušené plátky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Země původu
Burkina Faso
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.