Popis
melasa z granátových jablek
Jedná se o vařenou šťávu z granátového jablka, která se proměnila v hustý a tmavý barevný sirup. Tato koncentrovaná forma šťávy není příliš sladká, naopak se vyznačuje kořenitou a štiplavou chutí, díky čemuž je vhodná do různých pokrmů. Melasa z granátového jablka je arabské kuchyně, kde se nazývá "Dibs Ruman".
POUŽITÍ melasy z granátového jablka
Melasu z granátového jablka lze použít jako koření, do dezertů nebo při přípravě nápojů. Skvěle Vám pomůže dochutit saláty, omáčky, drůbež a ryby. Můžete ji přidat do čehokoli, kde chcete přidat extra kyselou chuť.
Často se používá v arabských jídlech jako jsou Fesenjaan (perský drůbeží pokrm z kuřecího nebo kachního masa), Muhammara (pečená paprika a ořechová pomazánka), Kisir (turecký bulgurový salát), Fattoush (chlebový salát).
SLOŽENÍ
Intenzivní přírodní šťáva z granátového jablka.
Výživové údaje na 20 g | |
Energie | 60 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 15,0 g |
z toho cukry | 14,0 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Sůl | 187 mg |
SKLADOVÁNÍ
Po otevření skladujte v chladničce.
Země původu
Libanon
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.