Nazila Premium Sella 1121 Basmati rýže 5 kg

 

Premium Basmati je rýže z extra dlouhými a štíhlými zrny, jejichž délka se při vaření zdvojnásobí. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Momentálně nedostupné
449 Kč / ks
401 Kč bez DPH
Značka Nazila
Kategorie Rýže
Položka byla vyprodána...
 

nazila basmati premium sella 1121

Premium Basmati je dlouhozrnná aromatická rýže pěstovaná po mnoho staletí na indickém subkontinentu. Její charakteristicky extra dlouhá a štíhlá zrna, se při vaření prodlouží nejméně dvakrát oproti své původní velikosti. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma.

PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽE

1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Doporučujeme poté nechat rýži basmati namočenou ve vodě cca 1 hodinu před vařením.

2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe.

3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku.

4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte.

Složení

100% Rýže Basmati (Premium Basmati Sella 1121)

Výživové údaje na 100 g
Energie 1444 kJ / 345 kcal
Tuky 0,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 78,0 g
    z toho cukry g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl g

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Indie


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: