Nazila Premium Sella 1121 Basmati rýže 5 kg

 

Premium Basmati je rýže z extra dlouhými a štíhlými zrny, jejichž délka se při vaření zdvojnásobí. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
30.7.2024
449 Kč / ks
401 Kč bez DPH
   
Značka Nazila
Kategorie Rýže
 

nazila basmati premium sella 1121

Premium Basmati je dlouhozrnná aromatická rýže pěstovaná po mnoho staletí na indickém subkontinentu. Její charakteristicky extra dlouhá a štíhlá zrna, se při vaření prodlouží nejméně dvakrát oproti své původní velikosti. Má charakteristicky měkkou a nadýchanou texturou, nelepí a vyniká zejména lahodnou chutí a vynikajícím aroma.

PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽE

1. Rýži několikrát důsledně propláchněte, zbavíte se tak škrobu, který je zodpovědný za lepivost. Doporučujeme poté nechat rýži basmati namočenou ve vodě cca 1 hodinu před vařením.

2. Základní poměr vody a rýže je, že na jeden díl rýže připadají dva díly vody. Správně se totiž basmati dusí a ne vaří, takže větší množství vody chuti a konzistenci uškodí. Co se soli týče, přidejte ji před samotným vařením, rýže ji tak snáze vsákne do sebe.

3. Další důležitou součástí přípravy je utěsnění. Z hrnce vám nesmí unikat pára. Pro utěsnění můžete např. použít hliníkovou fólií. Tou překryjte hrnec před bodem varu a následně až přiklopte pokličku.

4. Jakmile dosáhne voda bodu varu, snižte teplotu na minimum a rýži poduste 15 minut. Následně rýži nechte volně dojít 5 minut.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Odejměte fólii, rýži promíchejte jemně vidličkou a podávejte.

Složení

100% Rýže Basmati (Premium Basmati Sella 1121)

Výživové údaje na 100 g
Energie 1444 kJ / 345 kcal
Tuky 0,5 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 78,0 g
    z toho cukry g
Bílkoviny 8,5 g
Sůl g

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Indie


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: