Rajah Tandoori Masala 100 g

 

Rajah Tandoori masala je směs několika druhů koření určená pro přípravu indických pokrmů, převážně pak kuře tandoori. Hodí se ale i k naložení masa na grilování.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Momentálně nedostupné
45 Kč / ks
39 Kč bez DPH
Značka Rajah
Kategorie Koření směsi
Položka byla vyprodána...
 

Tandoori Masala

Tandoori masala je  směs koření ke grilování. Kořenící přípravek tandoori masala pochází z indické kuchyně a má široké použití v  indické kuchyni. Koření tandoori masala se používá na kuřecí maso, na rybí maso, na grilování i pečení, a k dochucení omáček

Tandoori masala se vyskytuje se v různých variantách, dle oblastí. Používáme ji ji jak na masa, tak k dochucení masových šťáv i do kuskusu, na rýži a zeleninu. Vždy je lepší, když ji necháte odležet. Při nakládání můžete použít jogurt nebo zakysanou smetanu a vždy přisolíme.

KUŘE TANDORI

Postup: průměrně velké kuře nakrájíme na 4-5 kusů. Do každého kusu udělejte 2 nebo 3 hluboké řezy. Smíchejte 2-5 polévkových lžic Rajah Tandoori Masala se 2 šálky přírodního jogurtu. Kuřecí kousky namočte přes noc do jogurtové směsi. Kuřecí kousky ze směsi vyjměte a přebytek slijte.

Kuřecí kousky zabalte do alobalu a vložte do předehřáté trouby (190 °C) a pečte 70 minut. Vyjměte kuře z alobalu, sceďte a vložte pod vysoký gril, přičemž kousky otáčejte, dokud nebudou rovnoměrně opečené.

Složení

Mletý koriandr, jodizovaná sůl, mletý kmín, mletá skořice, cukr, mleté ​​chilli, prášek z citronové šťávy, mletý celer, mletý kardamom, česnekový prášek, cibulový prášek, mletý černý pepř, mletý zázvor, regulátor kyselosti: E330, mletý hřebíček, mletá pískavice řecké seno, přírodní barviva: E160c a E100, přírodní citronová příchuť

Země původu

Anglie

Skladování

Skladujte v suchu a temnu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: