Popis
BIO řeřicha na klíčení
Možností, jak využít v kuchyni klíčky a výhonky, je nepřeberně množství. Naklíčená řeřicha se v syrovém stavu hodí do pomazánek a dipů nebo jako lehce pikantní příloha. Vyhněte se však tepelné úpravě, měla by hořkou chuť. Semínka BIO řeřichy si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. V západní fytoterapii se údajně užívá při zánětech močových cest nebo ledvinových kamenech a v Indii ji považují za pánské afrodisiakum na zvýšení potence.
Návod na klíčení
• Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Složení
100% BIO řeřicha
Země původu
Itálie
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.