Popis
Rozinky Modrý Thompson natural
Rozinky jsou potravinou, která si díky své jedinečné chuti získala mnoho fanoušků po celém světě, kteří by je nejraději přidávali do každého jídla. Rozinky, někdy také hrozinky, jsou sušené hrozny vinné révy, které jsou i v jednadvacátém století vyráběny zejména přírodní cestou – sušením hroznů na slunci. Přitom rozhodně nejde o žádnou novinku či hit posledních desítek let. Rozinky jsou lidstvu známy od doby, kdy začal pěstovat vinnou révu. První zmínky o nich tak jsou staré přes 4 tisíce let, to byly využívány ve starověkém Egyptě, Řecku, později také v Římě.
Použití rozinek thompson
Z rozinek lze připravit celou řadu chutných jídel. Často se přidávají do kaší – ovesných, jáhlových i jiných – kde jídlu propůjčují svoji vůni a chuť, zároveň se částečně chovají jako sladidlo a náhrada rafinovaného bílého cukru. V nemálo případech jsou přidávány do pečiva, zejména do různých mazanců, vánoček, bábovek či koláčů, hlavně tvarohových.
Ovšem rozinky se nepřidávají pouze do zdravých potravin jako takových. Stejnou úlohu jako třeba v müsli rozinky sehrají v lahodné omáčce, kterou stačí přelít grilované maso, a hladové krky vám budou doslova líbat ruce. Nemusí jít však pouze o maso grilované, rozinky se skvěle hodí třeba ke králičímu masu nebo kaprovi. Samostatnou kapitolou je poté vánoční cukroví. To si bez rozinek v rumu snad ani nelze představit. Vyzkoušejte třeba lahodné kokosové kuličky s vlašskými ořechy a kakaem. Uvidíte, že vaše snažení bude pod stromečkem náležitě oceněno.
Složení
Sušené rozinky, rostlinný olej.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1370 kJ / 324 kcal |
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 g |
Sacharidy | 75,0 g |
z toho cukry | 58,0 g |
Bílkoviny | 3,1 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Chile
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.