• 1 z 2
 

Rýžový olej 500ml

Neohodnoceno
 

Rýžový olej je jak stvořený pro studenou kuchyni i teplou kuchyni, neboť bod jeho zakouření je 215°C (ideální na smažení a grilování). Skvělé výživové vlastnosti, lehká stravitelnost, obsah omega mastných kyselin, vitamínů a nejen to vám může nabídnout právě rýžový olej.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem (> 3 ks)
Můžeme doručit do
29.3.2019
118 Kč / ks
103 Kč / ks bez DPH
   
Značka Wolfberry
Kategorie Oleje
 

Rýžový olej

Když se řekne olej, většině lidí se vybaví olej slunečnicový, případně olivový. V dnešní době si lidé nejspíše vzpomenou i na olej řepkový, někteří zase znají hlavně motorový. Avšak olejů existuje mnohem více, většina z nich je také pro naše zdraví mnohem prospěšnější. Jedním z takových je i olej rýžový, který v našich končinách budou znát pouze opravdoví experti, nicméně v Asii je rýžový olej využíván dennodenně. A samozřejmě nejde o náhodu.

Rýžový olej se vyrábí extrakcí z výživných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže z Thajska. Olej se po tomto procesu rafinuje a výsledným produktem je volně tekoucí kapalina bez zakalení se zlatou barvou a neutrální chutí i vůní, které po zahřátí přechází jemně k oříškovým akcentům. Rýžový olej totiž obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, které se v obyčejném slunečnicovém oleji nenachází. Oblíbený je zejména v Číně, Indii, Japonsku či Thajsku – odtud také pochází drtivá většina jeho produkce. V těchto oblastech je rýžový olej používán pravidelně, nejčastěji pak k přípravě smažených pokrmů. Ke smažení se hodí zejména díky výborné tepelné stabilitě, navíc se příliš neváže na připravované pokrmy.

CO OBSAHUJE rýžový olej

Jde hlavně o vitamin E, konkrétně o tokoferol a tokotrienol, tedy jeho přirozené typy. Druhý zmiňovaný se v jídlech běžně nevyskytuje, a rýžový olej je na vitamin E vůbec velice bohatý – tvoří totiž hned dvě pětiny jeho objemu. Celkově je jeho nutriční hodnota takřka ideální.

POUŽITÍ

Rýžový olej má velice široké uplatnění v každé kuchyni. Tato zlatá, čirá kapalina, po zahřátí s lehce oříškovou chutí, můžete přidat do mnohých jídel, nikoliv pouze smažených. Skvěle se hodí do salátů, dipů a marinád, může se přidávat do pečiva, neztratí se ani při letní grilovačce. Kreativitě se meze nekladou, a bezesporu se vám podaří nalézt to správné využití i ve vaší kuchyni.

Pokud tedy hledáte jednoduchý způsob, jak učinit vaši stravu zdravější, zkuste rýžový olej. Jeho univerzálnost oceníte takřka okamžitě, a brzy budete jeho přítomnost vyžadovat všude, kde to bude možné.

Přednosti rýžového oleje

  • v chuti i vůni je neutrální
  • bez obsahu cholesterolu
  • téměř 0% transmastných kyselin
  • obsahuje Omega 3
  • je bohatý na Vitamín E a Gamma Oryzanol (silný přírodní antioxidant)
  • vynikající do salátových dresinků
  • vyznačuje se malou nasákavostí do pokrmů
  • kouřový bod - 215°C (velmi vhodný na smažení a grilování)

SKLADOVÁNÍ

Skladujte při teplotě od 10 do 20°C


 

Vlastnosti Za studena lisovaný
Země původu Thajsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE