Rýže Basmati RANA 5 kg

 

V podhůří Himalájí na úrodné půdě a s příznivým klimatem se pěstuje kvalitní a chutná dlouhozrnná rýže RANA basmati. Basmati rýže má typickou lehkou oříškovou vůni a delikátní chuť. Její příprava je rychlá a snadná.

VEGAN, GMO, GLUTEN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.10.2020
339 Kč / ks
295 Kč bez DPH
   
Značka RANA
Kategorie Rýže
 

Rýže basmati rana gold

Rýže Basmati RANA Gold se pěstuje v oblasti Pandžanu na úpatí Himaláj. Díky prostředí jde o rýži vysoké kvality. Zajisté si ji oblíbíte stejně jako mnozí šéfkuchaři. Basmati má charakteristická podlouhlá zrna, příjemnou jemnou oříškovou vůni a naprosto skvěle chutná. Rýže je přirozeně bezlepková. Rýže basmati je ideální jako příloha, k přípravě rizota, rýžového salátu nebo smažené rýže. A aby se rýže nelepila, je důležité dbát na správnou přípravu.

Příprava

1. Rýži několikrát propláchněte.

2. Vložte do hrnce a přidejte sůl.

3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře!

4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí.

5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut.

6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře.

7. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat.

8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená

Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od zn. RANA jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. by byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme. 

Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat.

Nesolte až poté, co je rýže uvařená, mohla by pak působit, že jste ji přesolili. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou.

Složení

100% Rýže Basmati

Skladování

Skladujte v suchu při pokojové teplotě.

Země původu

Pákisán


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VM Avatar autora | 18.9.2020
Skvělé.
5
EO Avatar autora | 21.5.2020
Ryze je luxusni,super obal.
5
MS Avatar autora | 1.5.2020
Jo,. Obsah obalu odpovídá popisu. Což není dnes samozřejmostí. Koupím si další.. S pozdravem M.S.
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE