• 1 z 3
 

Sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka 1 ks

 

Vyzkoušejte si vyrobit vlastní ořechové nebo rostlinné mléko. Máte kontrolu nad kvalitou surovin a tím i nad samotným výsledkem. Tento sáček je vyrobený z nebělené přírodní bavlny. Kulaté rohy zajistí snadné čištění. Po použití ho stačí vyprat nejlépe na 40°C.

Eco, Natural

od 45 Kč / ks
od 39 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Tašky
Zvolte variantu
Rozměr: 20 x 26 cm Skladem
Můžeme doručit do: 6.8.2021
45 Kč / ks
39 Kč bez DPH
   
Rozměr: 30 x 30 cm Skladem
Můžeme doručit do: 6.8.2021
69 Kč / ks
60 Kč bez DPH
   
 

Sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka

Výroba ořechového nebo rostlinného mléka je velmi jednoduchá, navíc vyjde oproti kupovanému za zlomek ceny. Kupované mléko se běžně prodává za 30 - 60 Kč, ale s náklady na jeho domácí výrobu se většinou vejdeme do 15 Kč tak proč to nezkusit. Z vlastní zkušenosti také můžeme říct, že domácí ořechové nebo rostlinné mléko chutná daleko lépe, protože máme pod kontrolou všechny jeho ingredience a je na nás zda ho osladíme, dochutíme nebo také ne. V prodávaných mlékách také mnohdy najdeme konzervanty což také není zrovna ideální.

Orěchové mléko výroba

Materiál a údržba

Tento sáček je vyrobený ze 100% nebělené bavlny. Pro snadnou údržbu má zakulacené rohy, aby v nich nezůstávaly zbytky pro surovině. Po použití sáček jednoduše vyklepeme od zbytků surovin (nejlépe na kompost), obrátíme naruby a vypereme při teplotě 40°C. Pozor! Při praní nikdy nepoužíváme aviváž.

Sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka - detail

SÁČKY NABÍZÍME V TĚCHTO ROZMĚRECH (ŠÍŘKA X VÝŠKA):

20 x 26 cm

30 x 30 cm

Rozměr se může nepatrně lišit - odchylka v milimetrech.

JAK VYROBIT MANDLOVÉ MLÉKO nebo jiné ořechové mléko?

Co budeme potřebovat:

  • 70g oloupaných suchých oloupaných mandlí (můžete použít i jiné ořechy jako kešu, lískové ořechy apod.)
  • 700ml kvalitní vody (bez chlóru)

Postup je velmi jednoduchý takže se nemusíme náročnosti vůbec obávat. Mandle je třeba rozmixovat, namlít nebo nastrouhat (struhadlo, mixér nebo mlýnek na kávu). Takto rozmixované mandle přidejte do výše uvedeného množství vody.

Poté zamíchejte a nechte cca 3 hodiny „vyluhovat“ při pokojové teplotě. Občas obsah promíchejte, neboť mix sedne na dno. Po cca 3 hodinách přelijte celý obsah do mixéru a asi 2 minuty mixujte na nejvyšší otáčky, než se vytvoří bílé a pěnivé mléko.

Poté je třeba mléko přecedit přes jemné plátno. Je to z důvodu oddělení pevných částí od čistého mléka. No a máme hotovo! Pokud je venku horko můžete dát mléko vychladit a poté se příjemně osvěžit.

Materiál

100% bavlna

Údržba

Pereme při teplotě do 40°C a nepoužíváme aviváž.

ZEMĚ PŮVODU

EU


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE