Popis
KEŠU OŘECHY nepražené z afriky
Vybrat dobré kešu ořechy je celkem věda, ale tuto práci jsme již udělali za Vás. Na český trh dodáváme pouze výběrovou třídu kešu ořechů, která nese označení WW (whole white) což znamená, že jádra kešu ořechů jsou celá a světlá. Naše kešu oříšky mají barvu slonovinové kosti a jsou krásně křupavé. Jejich chuť se vyznačuje lahodnou krémovou konzistencí. Nestane se Vám, aby jste po pár soustech cítili pálení v ústech jak tomu může být u méně kvalitních ořechů.
Kešu oříšky se získávají z 12m vysokého stromu s názvem Ledvinovník západní. Pochází ze severovýchodní Brazílie a před 6. stoletími se rozšířil do tropických zemí se suchým podnebím.
260 mg hořčíku ve 100g kešu. To je pořádná dávka, co vás nakopne. V kombinaci s vitamíny B1 a B2 je kešu ideálním dopingem pro nervovou soustavu. Mimo hořčík obsahují také zinek, měď, mangan i fosfor. Rovněž obsahují i zdraví prospěšné nenasycené mastné kyseliny, zejména ty mononenasycené. Z bílkovin je významný obsah esenciální aminokyseliny tryptofanu, který vám pozvedne náladu. S kešu také ještě doplníte vitamíny A, B3 a E. Dopřejte si alespoň hrst kešu oříšků denně.
Použití
Příznivci rostlinné stravy ocení kešu při výrobě mléka, másla nebo kešu sýra. Kešu se rovněž hodí do pomazánek, zeleninových salátů a v kombinaci s mořskými plody. Rádi připravujete indickou či asijskou kuchyni? Tak vám kešu nesmí chybět ve spíži. A samozřejmě je můžete přidat do různých raw dezertů, moučníků i cukroví.
JAK SE ORIENTOVAT VE VELIKOSTECH a kvalitě KEŠU OŘECHŮ
Složení
Jádra kešu ořechů 100%
Velikost: W320
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2314 kJ / 553 kcal |
Tuky | 43,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,2 g |
Sacharidy | 30,2 g |
z toho cukry | 3,3 g |
Bílkoviny | 18,2 g |
Sůl | 0,1 g |
Země původu
Afrika (Togo, Benin, Pobřeží Slonoviny)
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Úprava | natural |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.