Popis
mouka z afrických kešu ořechů
Mouka je vyrobena z velmi jemně namletých kešu ořechů. Kešu ořechy jsou tučnější a obsahují i větší podíl cukrů. V kešu mouce najdete vysoký podíl zdravých tuků, bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Kešu ořechy jsou také ceněné pro obsah hořčíku, ve 100g je ho neuvěřitelných 260mg!
Použití
Kešu mouka dodá oříškovou chuť potravinám, které vás svou chutí už omrzely. Kešu moukou můžete tak ochutit jogurt, tvaroh, pudink či obilninovou kaši. Kešu mouka se neztratí ani při pečení. Hodí se na výrobu sušenek, dortových korpusů, koláčů nebo při přípravě raw dezertů, nádivek nebo náplní. Využít můžete kešu mouku na zahuštění i zjemnění omáček nebo na výrobu dressingů. Své místo má kešu mouka i v exotické kuchyni, třeba v té indické. A nezapomeňte z kešu mouky vyrobit lahodné kešu mléko, máslo nebo sýr.
Složení
Rozemletá jádra kešu ořechů.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 2314 kJ/553 kcal |
Tuky (g): | 43,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 7,90g |
Sacharidy (g): | 30,2g |
z toho cukry (g): | 3,3g |
Vláknina (g): | 9,9g |
Bílkoviny (g): | 18,2g |
Sůl (g): | 0,1g |
Alergeny dle EU: A8 - skořápkové plody
Výrobek může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových plodů.
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Afrika / Vietnam
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.