Popis
Sawat-D Černá lepkavá rýže & Bílá lepkavá rýže
Ochutnejte harmonii kontrastů s touto směsí černé lepkavé a bílé lepkavé rýže. Tato jedinečná kombinace přináší do vaší kuchyně nejen rozmanitost barev, ale i bohatství chutí.
Černá rýže dodává jídlu bohatou, ořechovou chutí, zatímco bílá rýže přidává krémovou texturu. Ideální pro přípravu exotických pokrmů, sushi nebo jako přílohu k oblíbeným asijským pokrmům. Tato směs černé lepkavé a bílé lepkavé rýže je nejen lahodná, ale i atraktivní na talíři.
Jak správně připravit lahodnou rýži
Příprava v klasickém hrnci
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do hrnce a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Vodu v uzavřeném hrnci poklicí přiveďte k varu.
Jakmile se voda v hrnci začne vařit, tak stáhněte plamen a vařte na mírném plamenu 20 minut dokud se voda neodpaří. Poté odstavte od zdroje tepla a nechte rýži ještě 10 minut odpočinou. Poté rýži servírujeme.
Příprava v rýžovaru
1 šálek rýže (175g) dvakrát propláchněte ve vlažné vodě a poté namočte do čisté vody na 10 minut. Následně vodu vylijte, vložte rýži do rýžovaru a přidejte k rýži 1,6 šálku čisté vody (360g). Zavřete rýžovar a zapněte. Po automatickém vypnutí rýžovaru neotevírejte víko ihned, ale nechte rýži ještě 10 minut dusit. Až poté rýži servírujeme.
Složení
Bílá lepkavá rýže 90%, černá lepkavá rýže 10%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1481kJ / 354 kcal |
Tuky | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 79,0 g |
z toho cukry | 1,0 g |
Bílkoviny | 6,9 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Thajsko (vypěstována v úrodné půdě náhorní plošiny Esan v Thajsku).
Skladování
Skladujte v temnu a suchu. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.