• 1 z 2
 

Skořice cejlonská celá kůra BIO

 

Čistá přírodní BIO skořice ze Srí Lanky v prvotřídní kvalitě. Naše cejlonská skořicová kůra udělá z klasického štrůdlu s jablky luxusní delikatesu. A tak lahodný svařák jako je ten s cejlonskou bio skořicí, jste nikdy nepili.

tags all

od 85 Kč / ks
od 76 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Koření jednodruhové
Zvolte variantu
Skořice cejlonská celá BIO 2 Množství: 50 g Skladem
Můžeme doručit do: 12.12.2024
85 Kč / ks
76 Kč bez DPH
   
Skořice cejlonská celá BIO 2 Množství: 100 g Momentálně nedostupné 159 Kč / ks
142 Kč bez DPH
Skořice cejlonská celá BIO 2 Množství: 200 g Momentálně nedostupné 299 Kč / ks
267 Kč bez DPH
 

bio Skořice pravá cejlonská kůra

Možná si myslíte, že vaše skořice, kterou máte doma vám úplně stačí. Asi netušíte, že s největší pravděpodobností používáte celý život skořici nepravou. Cinnamomum cassia neboli Skořice Čínská je považována za tu nesprávnou. Navzdory tomu je právě tento druh nejvíce rozšířený.

Překvapí vás, jak velké rozdíly mezi sebou tyto dvě odrůdy skořice mají. Cinnamomum verrum je Skořice pravá, cejlonská. Ta má velmi příznivé účinky na lidské zdraví. Proto je taky po staletí používána v indické tradiční přírodní medicíně zvané Ayurveda. Cejlonská skořice má nejen hluboce harmonizující účinky na náš organismus, ale také úplně jinak chutná. 

Skořice cejlonská BIO - Vital Country

Hlavním rozdílem je, že Čínská skořice obsahuje vysoké množství alkaloidu kumarinu, který naopak našemu tělu nesvědčí. Zatěžuje například ledviny a játra. Proto je v jejím užívání lepší to moc nepřehánět. Celá kůra se liší také vzhledově. Čínská skořice je tvrdá, hrubá a má tmavou barvu. Její chuť je výraznější. Cejlonská je tenká jako papír, je měkká a má zajímavější jemnější chuť.

V Ayurvédě se používá pro své antioxidační schopnosti, podporuje kardiovaskulární funkce a přispívá k normálnímu fungování respiračního systému. Ovlivňuje hladinu cholesterolu, trávení a podporuje chuť k jídlu. Pokud ji nežvýkáte jako domorodci, určitě si kupte zubní pastu se skořicí, protože má velmi kladný vliv na zuby, sliznice a dásně.

Čaj ze skořice má úžasné zahřívací schopnosti. To oceníte třeba při chřipce a nachlazení.  Nálev se doporučuje pít i při problémech s močovými cestami. Z kůry si můžete udělat nálev, koupel, tinkturu, nebo se dá použít i jako vykuřovadlo. Skořicová koupel je velmi příjemná nejen v zimním období.

použití pravé cejlonské skořice

Nasládlá chuť a vůně dodává koláčům a dalším moučníkům příjemně kořeněné aroma. Skořice bude chutnat vždy dokonale s jablky a ořechy. Je vynikající do ranní kaše, cereálií, štrůdlu, ale i kompotu a marmelád. Vánoční svařák si lze bez ní jen stěží představit. Používá se do pálenek, likérů a punčů.

Pokud jste nikdy nepřidali špetku skořice do rajské omáčky, určitě to vyzkoušejte. Dodá jí výjimečné aroma a chuť. Jaké překvapení je pro nás Evropany, že je skořice vynikajícím kořením do slaných a masitých jídel. Výborná a velmi oblíbená je kombinace skořice a česneku. Touto kombinací se dochucují pokrmy z kuřecího masa a ryb.

Složení

100% skořice pravá cejlonská – celá kůra (Cinnamomum zeylanicum)*.

*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Skladování

Skladujte v suchu, temnu a chladu.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.

Země původu

Srí Lanka (mimo EU)


 

Vlastnosti BIO, Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: