• 1 z 2
 

Slzovka obecná

 

Slzovka obecná je často využívanou plodinou zejména v Číně, kde je neodmyslitelnou součástí tradiční čínské medicíny. V jídelníčku se skvěle hodí jako příloha nebo do polévek, ale také se dá připravit na sladko.  Dobrou zprávou je, že přirozeně neobsahuje lepek.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 117 Kč / ks
od 102 Kč / ks bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Slzovka obecná Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 24.10.2019
117 Kč / ks
102 Kč bez DPH
   
Slzovka obecná Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 219 Kč / ks
190 Kč bez DPH
 

Slzovka obecná

Čínská medicína se slzovkou obecnou běžně pracuje, ale chápeme, že ne každý z vás se s touto tropickou obilninou, též přezdívanou jako Jobovy slzy nebo Bílá perla východu, někdy setkal. Rostlina původně pochází z východní Asie a Malajsie, dnes je pěstována v celé oblasti tropického a subtropického pásu, v mnohých oblastech je dokonce tak rozšířená, že vytlačuje rostliny v dané oblasti původní.

Slzovka

I vzhledem ke svému rozšíření ji v české, dokonce ani v evropské kuchyni moc nenajdete. Využijete ji především při zpracování exotických jídel – zejména asijských. Ale od toho přece život je, nebojte se zkoušet nová jídla, nové kombinace a nové suroviny! Kolikrát jde opravdu jen o změnu jedné přísady a hned je chuť připraveného jídla úplně jiná. U nás byste sáhli při přípravě polévky třeba po kroupách, v Číně sáhnou po slzovce – proč to tedy nezkusit?

Jak použít Slzovku obecnou

Pro ty z vás, kteří mají raději sladký život, máme další doporučení, upražte si slzovku s cukrem nebo ji přidejte do ranního müsli s medem. Slzovku obecnou můžete najít také v mnoha kávových náhražkách, její pražená a loupaná semena ovšem můžete použít i třeba jako náhražku prosa.

V neposlední řadě můžete vařenou slzovku využít jako přílohu k různým pokrmům společně s rýží, rozmixujte ji a přidejte do pomazánek nebo zapečte jako nákyp, pokud ji umelete -  zahustěte s ní omáčku. Není žádný problém využít slzovku i v tradiční české kuchyni – připravte si slzovkového „kubu“, povařte ji spolu s rýží v poměru dva díly rýže ku jednomu dílu slzovky. S čistým svědomím ji můžete přidat do sekané, uvařit slzovkové rizoto nebo na pánvi osmažit placičky. Velice jednoduše a rychle připravíte doma i tzv. slzovkovu vodu – Yimishui, kterou v Koreji pijí jak horkou, tak studenou s troškou citronové šťávy.

A na závěr dobrá zpráva pro ty z vás, kteří máte intoleranci na lepek – slzovku obecnou můžete ve své kuchyni bez problému použít. Vyzkoušejte slzovku i ve své kuchyni. Uvidíte, že jde o úžasnou obilovinu, jejíž chuť i univerzálnost budete obdivovat.

Slzovka obecná

Složení

100% Slzovka obecná

Skladování

Suché, temné a chladné místo

Země původu

Thajsko


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Slzovka obecná Slzovka obecná
5
MV Avatar autora | 3.8.2019
Jsem velmi spokojena, chuťově bez chyb.
Slzovka obecná Slzovka obecná
5
AC Avatar autora | 4.2.2019
Překvapivě dobrá chuť, jednoduché ji zařadit do jídelníčku. Velmi chutná v polévce. Lehce stravitelná.
 
K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Jaké cookie používáme najdete ZDE