Popis
Tapioca perly
Tapioka = strouhaný kořen Manioku. Maniok se hojně pěstuje v tropických oblastech. Jeho kořeny tvoří hlízy, které svým vzhledem připomínají známé batáty. I proto se mu také přezdívá sladké brambory. A právě z hlíz se získává škrob, který se slisuje do kuliček, které známe jako tapioka perly.
Tapiokové perly jsou bíle zbarvené kuličky bez chuti i vůně. To je předurčuje k nepřebernému množství využití. Tapioka je přirozeně bezlepková a neobsahuje ani jiné alergeny. Obsahuje spoustu minerálů, vitamínu, zdravé omega kyseliny, bílkoviny a sacharidy.
Použití
S tapioka perlami můžete v kuchyni řádit o sto šest. Výborně poslouží jako zavářka do polévky. Místo jíšky ji použijte na zahuštění polévek, šťáv či omáček. Rozpuštěním tapioka perel získáte náhradu želatiny. Stačí už jen polít ovoce na koláči a nechat ztuhnout.
A co taková kaše nebo puding z tapioka perel. Přidejte ovoce a oříšky a máte výbornou a zdravou snídani. Nebo přidejte rozmočené a rozmixované perly do těsta. Ať už budete péct chléb, buchtu nebo smažit lívance. S tapioka perlami stvoříte nadýchanou a vláčnou dobrotu. Tapioka perly předem namočte, uvařte a máte hotovou přílohu místo rýže nebo těstovin. A dětem připravte zdravou verzi oblíbeného Bubble tea, bez chemie a extra chutné.
Složení
Tapiokový škrob, konzervant: oxid siřičitý.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1469 kJ / 346 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 86,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,06 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Thajsko
Druh mouky | Ostatní |
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.