Popis
závitky z vinných listů
Dolmades neboli plněné zeleninové pokrmy jsou součástí blízkovýchodní kuchyně již po staletí. Tradiční způsob výroby těchto pokrmů se dochoval dodnes. V případě plněných vinných listů se směs uvařené rýže a bylinek při výrobě zamotává do vinných listů ručně. Plněné vinné listy si můžete vychutnat teplé i studené.
použití
Zatepla se vinné listy hodí jako hlavní vegetariánský chod, nebo předkrm či příloha. Zastudena lze závitky využít jako chuťovku k suchému bílému vínu.
SLOŽENÍ
Rýže 40%, vinné listy 20%, rajčata 12%, petržel 7%, cibule 2,5%, slunečnicový olej, olivový olej, sůl, koření, voda, vinný ocet.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 620 kJ / 148 kcal |
Tuky | 6,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,0 g |
Sacharidy | 18,0 g |
z toho cukry | 14,0 g |
Bílkoviny | 3,0 g |
Sůl | 0,5 g |
SKLADOVÁNÍ
Po otevření skladujte v chladničce.
Země původu
Libanon
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.