Popis
vločky ovesné jemné bez lepku
Z bezlepkových ovesných vloček připravíte základ každé dobré snídaně – ať už máte rádi kaši, výživné koktejly nebo raději připravujete ovesné sušenky či koláče. Ti z Vás, kteří připravují domácí celozrnné pečivo, mají jistě s ovesnými vločkami své zkušenosti, při tomto pečení jsou vločky nezastupitelné. Pokud se Vám podaří základ, pak už jen přemýšlejte nad ochucením a zdobením pokrmu – do kaší můžete využít vše od ovoce čerstvého či sušeného, přes semena velká i malá, loupaná i neloupaná, po dochucení agávovým nebo javorovým sirupem, či medem.
použití ovesných vloček
- na sladko i na slano
- ovesná kaše
- lívance a palačinky
- pomazánky
- do pečiva, sušenek, muffinů, polévek či dokonce nepečeného cukroví
- zavářka do polévky
- müsli tyčinky
- ovesné mléko
- k zahuštění smoothies
- základní ingredience oříško-ovesných chlebů
Příprava
Přelijte vroucí vodou a nechte odstát cca 1 minutu. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Bezlepkové ovesné vločky
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1545 kJ / 366 kcal |
Tuky | 6,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,09 g |
Sacharidy | 60,5 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 12,3 g |
Sůl | 0,02 g |
Skladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Tip: pokud ovesné vločky zkombinujete například s ořechy nebo tvarohem, docílíte tím snížením glykemického indexu pokrmu, což je pro zejména pro diabetiky dobrou zprávou.
Země původu
Česká republika / Finsko / Anglie
Vlastnosti | Bez lepku |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.