Popis
Pohankové vločky jemné instantní
Pohanka je rostlinou, jejíž obliba v rámci pečení či vaření v posledních letech rapidně vzrostla. Její velikou výhodou je to, že neobsahuje lepek a proto je často využívaná v rámci bezlepkového jídelníčku. Ne nadarmo se pohanka Řádí mezi superpotraviny.

Použití
Máte-li raději klasiku, ochuťte tak, jak jste zvyklí – sušeným ovocem nebo ořechy. Obměna jídel samozřejmě nemusí spočívat je ve změně vloček – místo klasického kravského mléka použijte k přípravě kaše například mléko mandlové, někteří z vás si ho jistě běžně vyrábíte doma.
Pohankové vločky využijete také při přípravě polévek, pomazánek, nákypů nebo karbanátků. Skvěle chutnají v kombinaci s rozinkami, medem, skořicí nebo para ořechy. Syrové vločky přihoďte do mléka, jogurtu nebo si do zásoby připravte domácí pečené müsli.
Návod k přípravě
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
100% pohankové vločky.
| Výživové údaje na 100 g | |
| Energie | 1530 kJ / 366 kcal |
| Tuky | 3,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
| Sacharidy | 71,0 g |
| z toho cukry | 2,0 g |
| Bílkoviny | 12,0 g |
| Sůl | 0,01 g |
Země původu
Rusko / Ukrajina
| Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
