Máme pro vás skvělou zprávu! Nyní doprava s PPL již od 29 Kč na všechny vaše objednávky! Ale pozor, čas běží a 30.4. je tu dřív, než si myslíte. Nechte se unést nákupní horečkou a ušetřete na dopravě, než bude pozdě!
 

Pohanka mechanicky loupaná

 

Pohanka je řazena mezi přirozeně bezlepkové pseudoobiloviny, vhodná pro celiaky a diabetiky. Patří do skupiny superpotravin, neboť obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek. Vyniká také svojí lehkou stravitelností. Použití pohanky je více než univerzální, můžeme ji připravit na sladko i na slano.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 52 Kč / ks
od 46 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
Zvolte variantu
Pohanka mechanicky loupaná Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 18.4.2024
52 Kč / ks
46 Kč bez DPH
   
Pohanka mechanicky loupaná Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 18.4.2024
95 Kč / ks
85 Kč bez DPH
   
 

Pohanka kroupy (z mechanicky loupané pohanky)

Největší síla pohanky tkví v její univerzálnosti. Lze z ní připravit výbornou sladkou snídaňovou kaši se sušeným ovocem, oříšky a čokoládou, stejně jako ji lze využít jako přílohu k masovým a jiným pokrmům. Po namletí na mouku se dá pohanka použít na lahodné palačinky, i bez namletí z ní můžeme uvařit chutné karbanátky.

A co teprve pohankové rizoto, k jehož přípravě nepotřebujete nic, než to co máte ve spíži a lednici. Pohanka je zkrátka užitečná bezlepková potravina, z níž lze připravit celou řadu chutných jídel.

Pohanka mechanicky loupaná - z boku

Jaké jsou druhy pohanky

Pohanka loupaná kroupy: semínko pohanky zbavené tvrdé slupky

Slupka se odstraňuje dvěma způsoby:

  • Mechanicky (světlá pohanka) zachovává si větší množství zdraví prospěšných látek
  • Termicky (hnědá pohanka) napařováním celého semena. Dochází tak k částečnému úbytku živin, který je však pro mnohé lidi vykompenzován zajímavou nahořklou kakaovou chutí, která dodá pokrmům šmrnc. 

Co člověk to jiná chuť, a proto nám nezbývá nic jiného než ochutnat obě varianty a poté se rozhodnout pro svého favorita.

Pohanka lámanka: jsou vlastně nalámané pohankové kroupy

Kdy použít kroupy a kdy lámanku?

Kroupy zvolte tehdy, když chcete mít konzistenci oddělených zrnek – např. při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Lámanka se naopak hodí tehdy, když potřebujete docílit kašovitější konzistenci nebo pokud se má pohanka víc spojit s ostatními surovinami. Čím kašovitější má pohanka být, tím více dílů vody použijte a tím déle ji vařte,

Složení

Mlýnský výrobek - 100% pohanka mechanicky loupaná (kroupy)

Výživové údaje na 100 g
Energie 2181 kJ / 521 kcal
Tuky 35,0 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Sacharidy 43,0 g
    z toho cukry 36,0 g
Bílkoviny 9,6 g
Sůl 0,09 g

Země původu

Polsko

Skladování

Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VH Avatar autora | 5.3.2021
o.k
5
DS Avatar autora | 1.6.2019
Spokojenost, doporučuji